Logo de la Universitat de València Logo Escola de Doctorat Logo del portal

Balanç de les jornades de formació doctoral per a doctorands i supervisors 2020

  • 26 de febrer de 2020
Gràfic assistents jornades

El passat dia 19 de febrer, amb les edicions celebrades al Campus de Tarongers, varen concloure les jornades de formació doctoral per a doctorands i supervisors organitzades per l’Escola de Doctorat en aquest curs acadèmic.

Aquestes jornades, celebrades als diferents campus de la Universitat, han intentat proporcionar als doctorands els coneixements i ferramentes per a controlar el seu projecte d’investigació, així com descriure el context internacional de la supervisió doctoral i analitzar la pressió a la què estan sotmesos els supervisors per a formar, en un curt termini, doctorats amb alta qualitat.

La recepció de les jornades ha sigut molt positiva entre el públic interessat: un total de 76 supervisors/es i 52 doctorands/es de totes les àrees de coneixement de la nostra Universitat han participat en aquestes sessions i compartit les seues experiències.

Entre els supervisors, han participat tant professors ‘novells’ (amb un nombre de tesis dirigides reduït) com altament experimentats, el que sens dubte ha enriquit el treball a les distintes sessions. A més, tal i com es pot comprovar al gràfic, els supervisors que han realitzat els cursos són una bona mostra de la multidisciplinarietat dels nostres estudis de doctorat, doncs han participat representants de tretze dels nostres centres, dels quals ha sigut majoritària l’assistència del professorat de les Facultats d’Economia i de Psicologia. Pel que fa als doctorands, cal destacar la bona rebuda d’aquestos cursos formatius sobretot pels doctorands que es troben en les primeres anualitats de desenvolupament dels seus projectes de tesis doctorals. Cal mencionar que en el cas dels doctorands  la distribució segons la seua procedència és prou equilibrada entre les diferents àrees de coneixement, tot i que els estudiants d’Humanitats i Ciències Socials han sigut més nombrosos.

 

Imatges: