Logo de la Universitat de València Logo Escola de Doctorat Logo del portal

Programa de Doctorat en Nanociència i Nanotecnologia

3167  Nanociència i nanotecnologia

1. Química supramolecular, reconeixement molecular i autoassemblatge molecular en nanociència.

Disseny de molècules i nanoestructures basades en molècules. Organització de molècules en superfícies i interfícies. Estudis de materials cristal·lins en condicions extremes. Enginyeria cristal·lina i disseny de materials moleculars. Electrònica molecular. Nanomagnetisme molecular. Aplicacions de la nanociència molecular.

2. Enginyeria cristal·lina i disseny de materials moleculars.

Conductors i superconductors moleculars. Materials magnètics moleculars. Materials fotònics moleculars. Materials moleculars multifuncionals. Materials moleculars commutables. Polímers de coordinació porosos (MOF) i materials 2D.

3. Electrònica molecular.

Preparació, estudi i modelització teòrica de materials, nanoestructures i dispositius optoelectrònics (cèl·lules solars, OLED, OFET, làsers moleculars...). Nanoestructures de carboni (ful·lerens, nanotubs de carboni, grafè) i el seu ús en electrònica molecular. Preparació, estudi i modelització teòrica de dispositius unimoleculars.

4. Nanomagnetisme molecular.

Preparació, estudi i modelització teòrica de nanoimants moleculars i de nanoestructures moleculars. Molècules i materials per a l’espintrònica molecular. Molècules magnètiques per a la computació quàntica. Caracterització estructural, electrònica i magnètica de molècules i nanomaterials magnètics mitjançant tècniques de microscòpia de proximitat (STM, AFM, MFM).

5. Aplicacions de la nanociència molecular

Aplicacions de la química de coordinació en magnetisme molecular i espintrònica. Aplicacions de la química de coordinació en electrònica molecular. Aplicacions biomèdiques de molècules i nanomaterials moleculars. Sensors moleculars. Dispositius optoelectrònics moleculars (cèl·lules solars, OLED, làsers moleculars...). Producció directa de fuel amb llum solar. Dispositius espintrònics moleculars (vàlvules espinmoleculars, espinOLED, espinOFET...).