Logo de la Universitat de València Logo Escola de Doctorat Logo del portal

Programa de Doctorat en Nanociència i Nanotecnologia

Codi programa: 3167

Regulació: RD 99/2011

Branca de coneixement: Ciències

Web específica del doctorat: www.icmol.es/doctorado/nano

Organització:Institut de Ciència Molecular

Centre de gestió:Escola de Doctorat

Universitats participants:Universitat de València (Estudi General), Universitat d'Alacant, Universidad de La Laguna, Universidad de Castilla La Mancha

Coordinador/a del programa:Eugenio Coronado Miralles

Places ofertes de nou ingrés:25 places

Objectius: L’objectiu principal és elaborar i defensar una tesi doctoral en nanociència. En aquest procés, el doctorand i la doctoranda han d’adquirir una gran capacitació professional en diferents matèries, especialment en les que requereixen creativitat i innovació, que els permeta reeixir en contextos amb poca informació específica i resoldre problemes complexos, a més de dissenyar i executar projectes nous i innovadors. Els objectius específics són: oferir una formació investigadora als titulats i titulades superiors i facilitar-los el desenvolupament acadèmic, investigador o professional; establir relacions de col·laboració amb institucions i empreses d’alta tecnologia; impulsar la cooperació entre universitats per desenvolupar un perfil investigador en nanociència i nanotecnologia que demanen empreses que aposten per l’R+D+I i per grups de prestigi en recerca científica i tecnològica.

Descripció:

En els últims anys certes àrees científiques com la química supramolecular, la biologia molecular, la física de superfícies i de baixes temperatures han arribat a un desenvolupament notable al nostre país i s’hi han format grups d’investigació que han obtingut una posició competitiva excel·lent en l’àmbit internacional en una àrea que ja es coneix com nanociència i nanotecnologia i que ja és estratègica en els programes nacionals i internacionals.

En aquestes àrees, físics, químics, biòlegs, metges i enginyers s’ocupen d’obtenir, manipular, organitzar, estudiar i aprofitar les propietats d’objectes de grandària nanomètrica. Mantenir una posició competitiva en nanociència requereix un gran nivell de competència i especialització, així com una formació adequada i multidisciplinària de l’investigador.

En aquest doctorat participen grups de reconegut prestigi dels Departaments de Química Inorgànica, Química Orgànica, Química Física i Física Aplicada de les Universitats de València (UV), Alacant (UA), La Laguna (ULL) i Castilla-La Mancha (UCLM), la qual cosa li confereix el caràcter multidisciplinari i la grandària crítica que necessita perquè constituïsca un referent d’àmbit nacional en aquesta àrea estratègica. En la seua majoria, aquests grups estan integrats en instituts universitaris d’investigació com l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la UV; l’Institut de Materials (IUMA) de la UA; l’Institut Universitari d’Estudis Avançats de Física Atòmica, Molecular i Fotònica (IUDEA) de la ULL i l’Institut de Nanociència, Nanotecnologia i Materials Moleculars (INAMol) de la UCLM.

Aquest programa de doctorat en nanociència i nanotecnologia es creà en 2007 i rebé del Ministeri d’Educació la Menció de Qualitat en octubre de 2008 (referència MCD2008-00082) i la Menció Cap a l’Excel·lència en octubre de 2011 (referència MEE2011-00194).

El programa oficial de doctorat en nanociència i nanotecnologia està en el Registre d’Universitats Centres i Títols (RUCT) amb el codi 5601462.

El període de formació del doctorat està constituït pel Màster oficial de nanociència i nanotecnologia molecular.

Contacte informació administrativa doctorat: doctorado@uv.es

Contacte informació de caràcter acadèmic del programa: Eugenio.Coronado@uv.es