University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

La Fira-Concurs Experimenta, nomenada ambaixadora Sapiència

  • November 25th, 2022
premis sapiencia
premis sapiencia

Experimenta ès la iniciativa que representa a la Universitat de València

La Fira-Concurs Experimenta, iniciativa d'aprenentatge STEM i divulgació organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València, ha sigut distingida com a ambaixadora de Sapiència, una iniciativa conjunta de la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la R+D+i (RUVID) i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana que té com a objectiu despertar vocacions científiques entre l'estudiantat de la Comunitat Valenciana a través de la convocatòria de premis a projectes d'investigació duts a terme per alumnat jove.

La professora Chantal Ferrer, coordinadora de la fira, va recollir aquesta distinció va acudir en la gala de lliurament de premis, celebrada el passat 22 d'octubre en la Universitat d'Alacant, en representació de la Fira Experimenta com a projecte de la Universitat de València.

En Sapiència, l'alumnat de Batxillerat i 4t d'ESO presenta treballs de recerca de temàtiques variades, els quals han realitzat paral·lelament als seus estudis. En concret, els premis se centren en cinc àrees: Ciències de la Terra i de la Vida; Arts i Humanitats; Ciències Socials i Jurídiques; Física, Química i Matemàtiques; i Tecnologia i Enginyeria.

La iniciativa de distingir activitats ambaixadores de Sapiència suposa la interacció estreta entre aquests premis i les accions de les diferents universitats valencianes per a estimular la cultura científica, les vocacions investigadores i el talent de l'estudiantat preuniversitari. Aquest treball conjunt s'inicia aquest curs acadèmic i es podrà estendre a altres accions en cursos successius.

La relació entre la fira-Experimenta i els premis Sapiència és molt interessant, ja que els grups participants i premiats en Experimenta poden presentar també els seus projectes als premis Sapiència , que es convoca en dates posteriors, aportant aquest treball de tipus experimental que és, a més, molt efectiu en la divulgació de la ciència i la tecnologia.

Más información: https://go.uv.es/experimenta/feria