University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

La fira Experimenta celebra el dia de la dona i la xiqueta en la ciència

  • February 8th, 2023
grabando video de mujeres premiadas en 2022

amb videos dels projectes CTEM explicats per les xiques (mès del 50%) i en la taula redona de la unitat de igualtat

Per celebrar l’11 de febrer, dia de la dona i la xiqueta en la ciència, desitgem compartir amb vosaltres els vídeos de les alumnes de secundària premiades en les darreres convocatòries:

Dins de les accions de la fira-concurs Experimenta per incrementar la participació de dones en l'àmbit CTEM, cada any dediquem la fira a una científica o tecnòloga. Enguany, la nostra secció "Tu també pots ser...." de les bases de participació la recordem a CLAUDIA ALEXANDER, científica especialitzada en Física planetaria i geofísica i directora de nombroses missions de la NASA i la ESA a altres planetes.

El dijous 9 de febrer, la coordinadora Chantal Ferrer, ha participat en una jornada organitzada per la Unitat de Igualtat en ocasió del 11 F "Ciència, genere i innovació a la Universitat de València", concretament en la taula redona (9:30 h) "captació del talent femení en Física, matemàtiques i Astronomia", moderada per Anna Mateu, cap de redacció de la Revista Mètode.

La XVIII fira-concurs eXpERimenTA es celebra enguany el 2 d’abril (10-13 h), al Museu de les Ciències de València. Curiositat, treball CTEM innovador i divulgació en una festa de la Ciència amb molts premis, també del públic.

Organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología- Ministeri de Ciència i Innovació i altres entitats.

Més en: www.uv.es/experimenta, https://ir.uv.es/experimenta/fira   Instagram, Facebook i Twitter: @FiraExperimenta #Experimenta23