Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

La Universitat de València celebra el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència i aposta per visibilitzar el paper de les dones en la divulgació científica

  • 29 de gener de 2023
La rectora amb les ponents de l'acte

La Universitat de València s'ha sumat un any més, a la commemoració de l’11 de Febrer, una iniciativa que pretén una major participació i progrés de les dones i les xiquetes en la ciència i que va ser aprovada en 2015 com a Dia Internacional per la l'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) Resolució oficial A/70/474/Add.2

Aquest any la Universitat ha celebrat un acte institucional per visibilitzar les aportacions de les dones a la ciència i per mostrar la investigació científica realitzada amb perspectiva de gènere al sí de la universitat. Ciència, gènere i innovació a la Universitat de València ha estat el títol de la jornada celebrada dijous, 9 de febrer a la sala Darwin del campus de Burjassot.

L’acte ha estat composat de quatre taules centrades en diferents problemàtiques com és “La captació del talent científic femení en Física, Matemàtiques i Astronomia”, “La divulgació científica amb perspectiva de gènere. Medicina, Biologia i Nutrició”, “L'impuls de les STEM i el talent de les dones a Química i Enginyeries” i finalment, “Les dones com a investigadores en Salut i els biaixos de gènere”.

L’acte ha comptat amb les intervencions de la rectora de la Universitat, Mavi Mestre i de la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta.

A continuació s'ha donatpas a diverses professores i professors de la Universitat de València amb experiència i trajectòria en producció científica des de la perspectiva de gènere. 

La Universitat de València, en compliment del Pla d’Igualtat, desenvolupa una cultura d’igualtat i aposta per consolidar la marca d’Universitat igualitària. Programar conferències, debats i activitats de sensibilització en dates assenyalades com són els Dies Internacionals 8 de març, 25 de novembre i també l’11 de febrer és un dels compromisos i una de les accions a executar en el desplegament de les Polítiques d’Igualtat.

Programa de la jornada

Llista d'enllaços:

Imatges: