Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Prevenció i intervenció en violència masclista

Voluntariat UV en prevenció i intervenció en violència masclista. Espais violeta

     

L’objectiu d’aquest programa de Voluntariat UV, promogut per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, és  vincular l’estudiantat a les accions de sensibilització, prevenció i actuació davant la violència masclista a través dels espais violeta.

Les persones voluntàries participaran en accions que permeten visibilitzar les situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe i per comportaments sexistes, que es pateixen en el si de la comunitat universitària en les relacions entre PAS, PDI o l’estudiantat, difondre els espais violeta, detectar necessitats d’atenció i acompanyar les persones que  sol·liciten ser ateses a la Unitat d’Igualtat.

El Sedi (Servei d’Informació i Dinamització) dona suport a aquesta iniciativa de Voluntariat UV i organitza la formació bàsica i específica necessària per a la incorporació de l’estudiantat en la seua proposta de participació.

Una vegada finalitzada la formació, es pot sol·licitar la incorporació en aquest voluntariat. La unitat responsable del Voluntariat UV en prevenció i intervenció en violència masclista admetrà les sol·licituds de participació en funció de les places disponibles i de l’adequació del perfil de la persona sol·licitant a les característiques de la proposta.