Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Sensibilització: Violència de gènere

 

D'acord amb la Llei Orgànica de Violència de Genere 1/2004 i la Llei d'Igualtat 3/2007, el desequilibri entre l'Home i la Dona, tant en les seues relacions personals com socials, es basa en la desigualtat estructural que entre ambdós existeix en la nostra societat. La violència de gènere és la màxima representació d'aquest desequilibri, tant en la seua perspectiva atentatoria de la integritat física com moral.

FORMACIÓ ADREÇADA A PAS/PDI

Cursos ofertats anualment des del Servei de Formació Permanent

Prevenció de la violència de gènere a la Universitat de València.

  • Duració: 20 hores
  • Modalitat: presencial/online
  • Professora: Coto Talens/Isabel Nuñez

FORMACIÓ ADREÇADA A L'ESTUDIANTAT

Tallers de dinamització del voluntariat universitari

Prevenció de la violència de gènere

  • Duració: 24 hores
  • Modalitat: presencial/online

Campanya: "EL SEMÀFOR DE LA VIOLÈNCIA" (2011)
Descarregar fullet

La Unitat d'Igualtat de la Universitat de València va realitzar una campanya de sensibilització i prevenció de la violència de gènere.

Aquesta acció s'emmarca en el compliment de les mesures previstes en el I Pla d'Igualtat de la UVEG (2010-2012) així com en el Pla Operatiu del present any, relatives al desenvolupament d'accions de sensibilització que promoguen la cultura de la igualtat i l'eradicació de la violència de gènere (acció 3.1.3), així com d'accions de prevenció i detecció precoç de desigualtat entre homes i dones (acció 3.1.4).

En els fullets editats s'alerta sobre la situació de risc potencial de patir maltractaments de les dones, pel simple fet de ser-lo, així com de la vigència dels models de masculinitat i feminitat, origen de les conductes de maltractament que, en bona part dels casos, resulten difícilment detectades per considerar-se “normals” o estar naturalitzades.

Amb aquest plantejament, el present tríptic proposa un test amb 10 preguntes per a cada membre de la parella (xic i xica) per a avaluar el grau de maltractament present en la seua relació, tant a nivell físic, com també psicològic o sexual, incloent amenaces, coaccions, així com conductes de control.

Amb la distribució de 2.000 fullets bilingües entre tota la comunitat universitària, es compleix a més amb la mesura relativa a l'edició de fullets informatius sobre els aspectes més rellevants del Pla (acció 1.2.3).

Aquest material gràfic ha estat cedit pel Centre d'Estudis de la Dona de la Universitat d'Alacant.