Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

Espais de conciliació/Sales de lactància

La comunitat universitària (PDI, PAS i estudiantat) en compliment del III Pla d'Igualtat, gaudeix de diversos espais polivalents que fan efectiva l'acció cinquena "disposar d’espais d’estada flexibles per raons de conciliació i corresponsabilitat als centres".

 

Espais "Inmaculada Santaemilia"

Des de novembre de 2018, dos espais a l’edifici de Rectorat dedicats a la persona d’Inmaculada Santaemilia, antiga vicegerenta econòmica de la Universitat de València.

Els espais es situen als nivells 0 i 3 de l’edifici de Rectorat i en ells es poden trobar instal·lacions com taules, cadires, llibres, jocs infantils i zones de lactància per a que la comunitat universitària puga tindre uns espais de conciliació.

               

 

Des de 2022, la Universitat de València compta amb un conveni amb la Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) llançada per la OMS i UNICEF per adoptar pràctiques que protegisquen, promoguen i donen suport a la lactància materna.

En eixe sentit també s'han inaugurat diverses sales de lactancia als següents centres:

 

  • Facultat d'Infermeria i Podologia

La sala de lactància comparteix ús amb la sala de personal. En ella es pot trobar un sofà, canviador, nervera, mircroones, aixeta, taules i cadires i es troba a la planta baixa de l'edifici.

   

  • Facultat de Geografia i Història  

La sala de lactància disposa d'un silló amb coixí i un canviador i està decorada amb un vinil indicatiu. Està situada en la primera planta, al despatx 1.7 i per a fer ús cal demanar la clau en la consergeria o al deganat de la Facultat.

   

 

  • Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

La sala de lactància disposa d'un silló, nevera i microones i comparteix ús amb la sala de professorat separada per un paravent. Per accedir-hi cal demanar la clau en secretaria o deganat de la Facultat. Està situada entre les aules del soterrani i té dos lavabos amb canviador al costat.

   

 

  • Palau de Cerveró

La sala de lactància està situada al primer nivell del Palau de Cerveró

 

 

  • Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

La sala de lactància està situada a la planta baixa de l'edifici, al costat de l'antiga cafeteria de la Facultat. Junt a la sala de vidre.

    

 

  • Campus de Burjassot

La sala de lactància està situada a la planta baixa de la Biblioteca de Ciències "Eduard Boscà" al costat del saló d'actes.

         

 

  • Parc Científic de la Universitat de València

Situada al costat de la sala d'actes de l'edifici de Capçalera és un espai tranquil i ben il·luminat que compta amb una butaca còmoda, un canviador de bolquers, gel i paper per a la higiene de mans, a més d'un pòster informatiu sobre la lactància materna.