Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Miguel Grifo Rubio. Periodisme

10 de de maig de 2021

La meua experiència en el grau de Periodisme de la Universitat de València ha sigut molt satisfactòria en tots els sentits. M'ha permés entendre el món de la comunicació en si mateix i les variades maneres d'informar sobre un succés, esdeveniment o notícia amb un cert interés públic, independentment del gènere periodístic que es requerisca.

Una de les coses que més m'han sorprés del grau de Periodisme han sigut les assignatures de caràcter pràctic realitzades en el Taller d'Audiovisuals, que disposen de platons de televisió i cabines de ràdio. En elles, a més d'aprendre, he passat moments molt divertits i entretinguts amb els meus companys i companyes de classe.

A pesar que imaginava una mica menys de teoria i més pràctiques al llarg del grau, sempre m'han resultat interessants tota mena de continguts acadèmics impartits, ja que la gran majoria estan molt relacionats amb la professió periodística.

D'entre les pràctiques més teòriques he de ressaltar que són veritablement motivadores i educatives. Per exemple, en l'assignatura de Periodisme Digital, havíem d'emprar l'app de Twitter per a informar sobre tota mena de successos i esdeveniments durant una setmana sencera i aquesta experiència em va fer sentir com un vertader periodista al dia.

La Universitat de València m'ha donat una oportunitat per a entendre el món de la comunicació i poder enfocar el meu futur cap a allò que de veritat m'agrada i m'entusiasma.