Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

La Facultat de Física celebra l'11 de febrer el Dia Internacional de les Dones i les Xiques en la Ciència

  • 4 de febrer de 2019
Image de la noticia

La Facultat de Física celebra durant aquestes setmanes el 11 de febrer, “Dia Internacional de les Dones i les Xiques en la Ciència”. També participa la Secció Local de València de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i el Grup Especialitzat de Dónes en Física de la RSEF.

S’han programats dos activitats:

1) “Troba Científiques en Física”, 4 al 11 de febrer. Elaboració d’un mural-collage davant de la Secretaria de la facultat. Volem animar a tota la facultat (alumnat i professorat) a que trobe físiques i que les visibilitze omplint el mural. Una vegada acabat, donarem difusió per les XXSS i penjarem tota la informació a la web de la facultat.

2) Projecció del documental “¿Dónde están las mujeres?”de l’equip d’Audiovisuals del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Dijous, 14 de febrer a la Salo de Graus “Lise Meitner” a les 12:30h.

Sinopsi: El programa aborda l'apressant qüestió de l'escassa presència de les dones en posicions de responsabilitat en la ciència. A pesar que les dones són majoria a les aules universitàries i es graduen amb les millors qualificacions, tan sols el 20% de les càtedres universitàries millor finançades estan dirigides per dones, una estadística que es repeteix en totes les institucions relacionades amb la recerca científica d'alt nivell. El documental subratlla i explica tot el que perdem amb aquesta falta de presència de dones en els càrrecs de responsabilitat dins de l'àmbit científic; alhora és un homenatge a totes les científiques que van ampliar els coneixements que tenim sobre el món i van millorar la vida humana des de les ciències naturals, la ciència formal, les ciències experimentals i les ciències de la salut.

Des de la Comissió d’Igualtat de la nostra facultat volem conscienciar a la nostra comunitat universitària sobre la necessitat de visibilitzar la labor científica de les dones i fomentar les vocacions en les xiques. Us animem a totes i tots a participar!

La Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física