Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

En el rànquing de Xanghai, la Universitat de València es situa en la novena posició mundial en Teledetecció i segona (en l’escala espanyola) en Física.

  • 16 de juliol de 2019
Image de la noticia

L’actualització, ahir dilluns dia 1, del Global Rànquing of Academic Subjects (GRAS) o rànquing de Xanghai per matèries, destaca a la Universitat de València en la novena posició mundial en Teledetecció (àrea de José A. Sobrino, recent premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient) i és segona (en l’escala espanyola) en Física i Medicina Clínica.

La Universitat de València està entre les 25 millors del món en dos matèries (la novena en Teledetecció i la 21 en Ciència i Tecnologia dels Aliments), en cinc entre les 150 primeres (Administració d’Empreses, Ciència Energètica i Enginyeria, Ciències Agrícoles, Enginyeria Elèctrica i Electrònica i Física) i en dues es troba entre les 200 millors (Medicina Clínica i Química).

El GRAS, elaborat per la Shanghai Ranking’s Consultancy, classifica les 500 millors institucions del món (TOP500) en 54 matèries distribuïdes en 5 àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials, sobre un total de 4.000 institucions d’educació superior.

Respecte a la classificació a escala espanyola, la Universitat de València lidera la classificació en les dues citades (Teledetecció i Ciència i Tecnologia dels Aliments ) més Ciència Energètica, Administració d’Empreses  i Dret, és segona en Medicina Clínica i Física; tercera en Ciències Biològiques, Enginyeria Elèctrica i Electrònica, Salut Pública i Turisme, i quarta en Biotecnologia, Ecologia, Ciències Materials, Enginyeria Bioquímica, Geografia, Nanociència i Nanomaterials, i Química.

Per matèries, de les 54 del rànquing, la Universitat de València està classificada en 33, i d’aquestes lidera la classificació en la Comunitat Valenciana en 25.

Metodologia

Per a ser inclòs en el rànquing per matèries, les universitats han de tindre un nombre mínim de publicacions d’investigació durant el període 2013-2017 i les dades bibliomètriques es recopilen de Web of Science i Incites. Els indicadors utilitzats són el nombre d’articles publicats en aquest període (PUB), les cites normalitzades per categoria (CNCI). També la col·laboració internacional (IC) o nombre de publicacions amb almenys dos països diferents en la signatura dels autors, dividit pel nombre total de publicacions en una matèria. També són indicadors TOP, nombre d’articles publicats en les principals revistes sobre una matèria acadèmica, i AWARD, nombre de persones de la institució que han guanyat un premi significatiu en una matèria acadèmica des del 1981.

Rànquing de Xanghai per matèries:

http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/index.html

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/NRzGit1