Logo UVGrau en Comunicació AudiovisualFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

 • Estudiants Comunicació Audiovisual

Quins són els passos a seguir per a cursar l'assignatura obligatòria1 de Pràctiques Externes?

 1. “Automatricular-te” dins de la matrícula oficial.
 2. Emplenar la sol·licitud de Pràctiques (dins del termini establit en el calendari de Pràctiques Externes), a través de correo.uv.es, perquè ADEIT2 puga tenir les teues dades personals i, d'eixa manera, fer el conveni amb l'empresa que tries.
 3. Consultar, en el calendari exposat en el tauló de Pràctiques Externes i a www.uv.es/filologia > Pràctiques en Empreses la data de la reunió d'adjudicacions.
 4. Si proposes tu l'empresa, el document Autopràcticum4 s’ha de remetre, des d’un correu electrònic de l’empresa, a la tutora o tutor acadèmic abans de la reunió d’adjudicacions i de l’inici de la pràctica.
 5. Assistir a la reunió d'adjudicacions

Quins són els passos a seguir per a cursar l'assignatura optativa de Pràctiques Externes?

 1. Consultar el Calendari de Pràctiques Externes que es publicarà en la pàgina web de la Facultat (Pràctiques en Empreses) i en el tauló de Pràctiques, situat al costat de secretaria.
 2. Emplenar la sol·licitud de Pràctiques (dins del termini establit), a través de correo.uv.es, perquè ADEIT2 puga tenir les teues dades personals i, d'eixa manera, fer el conveni amb l'empresa que tries.
 3. Comprovar si la teua sol·licitud ha estat admesa en el llistat provisional que es publicarà en el tauló de Pràctiques i a la Secretaria Virtual (correo.uv.es).
 4. Consultar la data de la reunió d'adjudicacions que es publicarà en el tauló de Pràctiques juntament amb el llistat definitiu.
 5. Si proposes tu l'empresa, el document Autopràcticum4 s’ha de remetre, des d’un correu electrònic de l’empresa, a la tutora o tutor acadèmic abans de la reunió d’adjudicacions i de l’inici de la pràctica.
 6. Assistir a la reunió d'adjudicacions.
 7. Si vols donar-te de baixa d'una assignatura optativa que coincidisca en creditatge i període amb el de les Pràctiques, pots sol·licitar-ho mitjançant instància, dins dels 15 dies posteriors a la reunió d'adjudicacions.

Puc fer durant el mateix curs l'assignatura obligatòria1 de Pràctiques Externes i l'optativa?

Pots tenir matriculada l'assignatura obligatòria de Pràctiques Externes i, alhora, sol·licitar l'assignatura optativa de Pràctiques Externes. La diferència és el procediment de matrícula.

Si m'he matriculat de l'assignatura obligatòria1 de Pràctiques, què faig ara?

De l’assignatura obligatòria t’has de matricular en el periode de matrícula i, després, has d'emplenar la sol·licitud de Pràctiques (dins del termini establit), a través de correo.uv.es, perquè ADEIT2 puga tenir les teues dades personals i, d'eixa manera, fer el conveni amb l'empresa que tries. En la reunió d'adjudicacions triaràs l'empresa per ordre de nota mitjana.

Vull matricular-me de l'optativa de Pràctiques però no puc, què he de fer?

L'assignatura optativa només has de sol·licitar-la en correo.uv.es dins del termini establit i et matricularem, d'ofici, després de la reunió d'adjudicacions. Consulta el Calendari de Pràctiques Externes exposat en el tauló de Pràctiques (al costat de secretaria) i la página web del centre www.uv.es/filologia > Pràctiques en Empresa

M'he matriculat de l'assignatura obligatòria1 Practiques Externes, però ja vaig emplenar el formulari en sol·licitar l'optativa, he de tornar a emplenar-ho?

Si ja vares sol·licitar l’assignatura optativa, no cal que tornes a omplir el formulari en correo.uv.es, perquè ja constaran les teues dades. Amb una sol·licitud és suficiente. (Elimininare de suficiente)

Quan acaba el termini per a emplenar el formulari si m'he matriculat de l'obligatòria1?

El termini establit en el Calendari de Pràctiques és per a totes les Pràctiques Externes curriculars.

Si jo vull fer les Pràctiques Externes en el segon quadrimestre, puc sol·licitar-les en el primer termini?

Per a les titulacions filològiques (Est. Anglesos, Est. Hispànics, F. Catalana, F. Clàssica, LML) i TMI solament hi ha un termini, a juliol i desembre, per a sol·licitar totes les Pràctiques Externes curriculars.
En les titulacions de Grau en Comunicació Audiovisual i Periodisme, hi ha dos torns per a sol·licitar-les: setembre i desembre. El primer termini està obert per a totes les sol·licituds de pràctiques externes, es vagen a realitzar en el primer quadrimestre o en el segon. El segon termini seria per a qui no va sol·licitar-les en el primer. En cas de no triar plaça en la primera adjudicació cal que tornes a fer la sol.licitud en el segon termini per poder triar en la segona adjudicació.

Qui és el meu tutor o tutora de Pràctiques?

Consulta el taulò de Pràctiques o la página web del centre (Pràctiques en Empreses).

Quin termini tinc per a lliurar el document d’Autoprácticum4 després d'haver sol·licitat l'optativa de Pràctiques?

Si proposes tu l'empresa, el document Autopràcticum4 s’ha de remetre, des d’un correu electrònic de l’empresa, a la tutora o tutor acadèmic abans de la reunió d’adjudicacions i de l’inici de la pràctica. Tingues en compte que aqueix document no té valor si no has sol·licitat prèviament les Pràctiques (optativa) o no t'has matriculat prèviament (obligatòria1).

Quin criteri s'utilitza per a l'ordre d'adjudicació de places de Pràctiques?

Les sol·licituds s'ordenen per nota mitjana de l'expedient i, en segon lloc, per crèdits superats.

On s'arreplega i es lliura la documentació dels acords de Pràctiques?

L'acord de Pràctiques t'ho lliurarà el teu tutor o tutora unes dos setmanes després de la reunió d’adjudicacions. Consta de 5 còpies per als següents destinataris: ADEIT2 , Serveis Administratius, Empresa, Estudiant i Tutor o Tutora. Una vegada segellats i signats per totes les persones que figuren al peu del document has de lliurar-li'ls a qui corresponga. La còpia que és per a ADEIT, així com la que és per als Serveis Administratius, la pots lliurar en secretaria.

Ja he realitzat una pràctica integrada3 , puc realitzar una pràctica voluntària?

Sí, sempre que les pràctiques externes extracurriculars (voluntàries) tinguen, como a màxim, una durada de 900 hores per curs acadèmic.
La sol·licitut es fa a la página: www.adeit.uv.es/pf/inscripciones/


1 L’assignatura Pràctiques Externes és obligatòria a les titulacions de Grau en C. Audiovisual, Periodisme i Fil. Catalana
2 ADEIT: Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. Creada per iniciativa del Consell Social de la UV per a facilitar la comunicació i relació entre la Universitat i el seu entorn socioeconòmic. Entre les seues diverses funcions destaca la gestió dels convenis amb institucions i empreses que permeten la realització de pràctiques formatives per a l'alumnat de la Universitat.
3 Integrades (curriculars): amb correspondència en crèdits. Voluntàries (extracurriculars): sense correspondència en crèdits.
4 Excepte estudiants de Grau en Filologia Catalana.

Normativa

 • Reglament de Pràctiques Externes de la Universitat de València aprovat pel Consell de Govern del 26 de juny de 2012 (ACGUV 131/2012).
 • R.D. 592/2014, de 11 de juliol, per el que es regulen les pràctiques académiques externes dels estudiants univarsitaris.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies