Logo UVGrau en DretFacultat de Dret Logo del portal

Èxit del V Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat que ha superat els 800 inscrits

  • 18 de febrer de 2022
Image de la noticia

Més de 30 empreses i Institucions i vora 50 experts oferiren assessorament a l’estudiantat. En els pròxims dies la Facultat facilitarà l’accés a diversos actes d’aquest Fòrum d’Ocupació que han quedat enregistrats.

La Facultat va celebrar el proppassat dimecres el seu cinqué Fòrum d’Ocupació i la tretzena Jornada d’Eixides Professionals, en una intensa jornada que va tenir lloc entre les 9 del matí i les 8 de la vesprada. El Fòrum, que en aquesta edició va tenir com a fil conductor la dificultat de les persones amb discapacitat per a accedir al mercat laboral, va comptar amb la participació de més de 800 estudiants inscrits, 30 empreses i 50 experts.

La inauguració va ser a càrrec de Mavi Mestre, rectora magnífica de la Universitat de València, Gabriela Bravo, Honorable Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, i Javier Palao, degà de la Facultat de Dret.

L’acte d’obertura es va iniciar amb les paraules d’agraïment del degà de la Facultat cap a totes les institucions i persones que fan possible el Fòrum. Javier Palao, va incidir en que “el talent jove està hui ací”, per a acabar dedicant el seu reconeixement a l’organització del Fòrum per obrir amb una conferència sobre el mercat laboral i les persones amb discapacitat. “No es pot entendre la plenitud d’una persona sense el seu dret a treballar dignament i, en aquest punt, encara queda molt per fer”. Finalment, va reivindicar la funció pública: “Poques coses reverteixen en més utilitat que treballar per al sector públic, que no té una altra vocació que la del servei a la societat”.

Per la seua banda, la Consellera de Justícia va remarcar la necessitat de les Administracions Públiques de comptar amb talent jove i bons professionals, alhora que anunciava la creació per part de la Conselleria d’un programa de beques de 500 euros mensuals per a ajudar a preparar oposicions a jutge/ssa, fiscal/a i lletrats/des de l’Administració de Justícia. Bravo va incidir especialment en què el pròxim mes de maig es convocaran les primeres oposicions sense fase de concurs per a alts càrrecs de la Generalitat.

La rectora de la Universitat de València va donar per inaugurat el Fòrum animant l’estudiantat a participar activament en totes les xerrades i activitats. Maria Vicenta Mestre s’ha adreçat a l’estudiantat de la Facultat de Dret per a recordar-los que “la Universitat està al vostre costat en aquest camí en la cerca d’un lloc al món laboral, on aplicareu –ha dit– els nombrosos coneixements i competències adquirides durant el vostre pas per aquesta Facultat, i que vos proporcionarà estabilitat econòmica i social, però també, satisfacció personal”.

Durant tota la jornada l’estudiantat va poder visitar més d’una trentena d’estands d’empreses i Institucions col·laboradores. D’aquesta manera, el Fòrum es converteix en un punt de trobada entre les Entitats i l’estudiantat que s’incorporarà de manera immediata al mercat laboral.

Participaren en aquest Fòrum nombroses empreses com ara Andersen, Broseta, Garrigues, Gómez-Acebo & Pombo, Uría Menéndez, PwC, el Centre d’Estudis Financers, Cuatrecasas, Jurispol, Lexer, Lozano Schindhelm, Primark, Segarra i Torrecid, entre altres.

Associacions, Fundacions i Col·legis Professionals, entre els quals trobem el Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de València, el Col·legi Professional de Mediadors d'Assegurances de València, la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers o l'Associació Professional d'Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana.

A més, el Fòrum comptà amb la participació de nombroses Administracions Públiques: La Generalitat Valenciana - a través de Labora, Europe Direct i l’Advocacia General de la Generalitat Valenciana –, la Fundació València Activa de l’Ajuntament de València; o el Ministeri de Defensa tampoc no van voler perdre’s aquest Fòrum. Per part de la Universitat, estigueren presents la Càtedra de Cultura Empresarial, la Fundació Universitat-Empresa i diferents Serveis com ara UVempren o el Centre d’Idiomes.

De manera simultània, tot un seguit de conferències i taules redones oferiren a l’estudiantat participant la possibilitat de millorar habilitats fonamentals en la recerca d’Ocupació, i conéixer amb major detall les eixides professionals disponibles. Coaching, emprenedoria, eixides professionals en l’àmbit públic i privat en el marc de la Ciència Política, el Dret i la Criminologia, com també en l’àmbit internacional van estar algunes de les activitats programades.

A més, en aquesta edició, s’ha dedicat especial atenció a les persones amb discapacitat, destacant entre les activitats programades, una Taula Redona concebuda per a visibilitzar i analitzar la realitat d’aquestes en el mercat laboral. Aquesta taula ha comptat amb la participació de Luis Vañó, President del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) Comunitat Valenciana; Marisa Quintanilla, Directora d’UVOcupació; Laura Gutiérrez, Graduada en Dret i Màster en Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes den Dret Privat; i Vanessa Cordero, Professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València. Tota la programació i les Entitats col·laboradores es poden consultar al lloc web del Fòrum.

Des de la Facultat volem agrair a Uvocupació i a tot l’estudiantat inscrit, així com als experts, empreses i institucions col·laboradores, la seua participació, sense la qual seria impossible dur a terme aquest Fòrum; i, per descomptat, el nostre agraïment també per a l’Associació de Representants de la Facultat, el professorat i el Personal d’Administració i Serveis, molt especialement al personal de la consergeria i la cafetería.