Logo UVGrau en Enginyeria InformàticaEscola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) Logo del portal

L'ETSE-UV ha celebrat la tercera edició de l'Olimpíada d'Informàtica de la Comunitat Valenciana

  • 30 de gener de 2024
L'ETSE-UV ha celebrat la tercera edició de l'Olimpíada d'Informàtica de la Comunitat Valenciana

La iniciativa va destacar les aplicacions de la informàtica en sanitat i cultura.

Divendres 26 de gener de 2024 es va celebrar la tercera edició de l'Olimpíada Informàtica de la Comunitat Valenciana. Aquesta nova edició va destacar les aplicacions de la informàtica en el sector sanitari i cultural, i va tenir lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV). Al voltant de 150 participants, estudiants d'educació secundària, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà, van posar a prova les seues habilitats en l'anàlisi i resolució de problemes aplicats al món real, així com disseny d'algorismes, dades i programació.

En conjunt, aquesta competició reuneix el talent jove en informàtica de la Comunitat Valenciana, una generació que està cridada a millorar el món a través de la transformació digital. La prova va enfrontar durant tres hores a les persones participants amb un jutge automàtic. El concurs va consistir a resoldre 5 problemes de programació de complexitat creixent utilitzant alguns dels llenguatges permesos: C/C++, Python o Java.

Per la rapidesa i la correcció de les seues solucions, es van concedir els següents reconeixements: Daniel Nieto Pérez (1r premi), Pedro Segarra Ferrer (2º premi), Dan Manuel Vancea (3r premi), Ariadna Franch Pérez (Accèssit talent femení) i Vladyslav Vynnik (Accèssit talent jove).

La persona millor classificada assistirà a l'Olimpíada Informàtica d'Espanya, del 15 al 17 de març a Sevilla, amb subvenció per part de la universitat, juntament amb el guanyador o guanyadora de la seu d'Alacant.

Així mateix, tindrà la possibilitat d'accedir a la tercera fase i arribar a la competició més prestigiosa del món en informàtica segons la seua puntuació; l'Olimpíada Informàtica Internacional que se celebrarà a Egipte, al setembre de 2024.