Logo UVGrau en Informació i DocumentacióFacultat de Geografia i Història Logo del portal

.
.
.

"El caràcter multidisciplinari és la major peculiaritat del Grau"

Borja López Lázaro | 26 de de juny de 2018

En acabar el batxillerat m'interessava realitzar alguna carrera relacionada amb les TICs, i contemplant les diferents carreres que oferia la Universitat de València, vaig trobar el Grau en Informació i Documentació. No tenia coneixements previs sobre aquesta carrera, així que em vaig informar sobre el pla d'estudis, i em va semblar una bona opció.

La peculiaritat d'aquest grau és el seu caràcter multidisciplinari. Les assignatures relacionades amb la informàtica em van resultar bastant interessants, així com necessàries per als nous perfils professionals demandats. D'altra banda, les referents a catalogació, arxivística o fonts d'informació permeten adquirir coneixements relacionats directament amb la biblioteconomia i arxivística que possiblement es porten a un context real a l'hora de realitzar les pràctiques obligatòries. En definitiva, el pla d'estudis s'adequa a la situació actual.

El grau permet realitzar pràctiques tant curriculars com extracurriculars. D'aquesta manera, he pogut passar per 5 organitzacions diferents. El meu consell és aprofitar tot l'aprés en la carrera per a poder explotar-ho durant les pràctiques. Segons l'empresa, hi haurà una major o menor aplicació del que s'haja estudiat. No obstant això, el més interessant de realitzar pràctiques és conèixer la realitat del món laboral, veure com "li les apanyen" altres professionals que van estudiar el mateix i, per descomptat, realitzar contactes professionals.

En començar la carrera, em trobava una mica desconcertat a causa de la varietat de coneixements impartits, però vaig acabar descobrint que tots ells van encaminats a la gestió de la informació en diferents àmbits. Ara, en finalitzar, conec quins són els meus interessos, i l'opció de realitzar un màster em permetrà aprofundir una mica més i especialitzar-me en allò que m'agrada, prenent com a base l'aprés en el grau.