UVGrauPsicologiafacultat Logo del portal

III Jornada d'Emocions, disseny, anàlisi de dades i realitats científiques

  • 9 de maig de 2025
Image de la noticia

III Jornades d'Emocions, disseny, anàlisi de dades i realitats científiques. Descobrint la igualtat de gènere i la diversitat a través de les dades

Programa

El 20 de maig de 2025, de 10.00 a 13.30, al Saló de Graus de la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València, tindran lloc les III Jornades “Emociona’t amb les Dades”, organitzades per Dolores Frías-Navarro (Grup d’Investigació REME, UV: GIUV2018-427) del Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament.

Aquestes jornades tenen com a objectiu difondre, divulgar i contar a la societat com desenvolupen el seu treball les persones vinculades a la ciència. Ja siguen científiques, científics, productores i usuaris de dades científiques, o persones que vinculen el seu treball amb l’expressió artística de fets i realitats científiques. Conéixer com treballen des de les universitats, els centres d’investigació, els laboratoris o el mateix centre professional és un dels objectius destacats de les Jornades “Emociona’t amb les Dades”, que se celebren a la Universitat de València des de 2023.

Es busca visibilitzar i fer accessible al públic la manera de treballar i d’obtindre els resultats i l’anàlisi de les dades, reflexionant-hi a través de la perspectiva de gènere i la diversitat. Es vol explicar la importància que tenen les dades des d’un model de ciència i apropar aquesta informació a tots els públics per a fomentar el pensament crític quan reben informació o utilitzen dades.

Les persones que participen en la III Jornada presenten el seu treball amb un breu vídeo (videocàpsules) on expliquen i valoren com aborden, en el dia a dia de la seua feina, els desafiaments que els seus temes d’estudi els plantegen per tal d’oferir una resposta basada en l’evidència (un informe, un article científic, un article de premsa, una obra d’art, amb una anàlisi qualitativa, quantitativa o mixta, amb fonts literàries o amb imatges…).

Les participants de les Jornades treballen en diferents àrees: psicologia, educació, estadística, metodologia, periodisme, art, salut, física aplicada, ciència de dades amb perspectiva de gènere, intel·ligència artificial, gènere, educació, patrimoni cultural, història de les dones, física, biologia, turisme, i fins i tot realitzen un treball directe amb membres del Parlament espanyol, connectant l’evidència científica amb la política.

L’activitat es realitza des de la visió de la transversalitat dels seus continguts, integrant la perspectiva de gènere en la docència, la investigació i la formació en igualtat i diversitat.