PROCÉS I MATRÍCULA DELS PROGRAMES DE MOBILITAT (Erasmus / SICUE / Programa Internacional)
DESTINACIONS | TAULA EQUIVALÈNCIES QUALIFICACIONS | ADJUDICACIÓ| QÜESTIONS FREQUENTS SOBRE EL CONTRACTE D'ESTUDIS
► DESTINACIONS PER TITULACIONS
A Portalumne, selecciona "Programes de mobilitat amb altres universitats" i després "Consulta destinacions de mobilitat". Selecciona la teua Facultat i titulació i després l'opció Erasmus, Programa Internacional o Sicue.
Termini per a fer la sol·licitud: Erasmus, Programa Internacional, Sicue i Erasmus Pràctiques
Atenció doble titulació
Els/les estudiants de la doble titulació Sociologia – Ciències Polítiques encara que a l’hora de fer la sol·licitud podeu veure les destinacions de ambdues titulacions, però HEU DE TRIAR DESTINACIONS D'UNA DE LES TITULACIONS. Pert tant ÉS PRECÍS NO BARREJAR DESTINS DE LES DUES. El motiu és que no existeixen convenis amb les Universitats estrangeres per a dobles titulacions.
- Si sol·liciteu destinacions de Sociologia, concorrereu amb la resta d’estudiants de Sociologia i el procés d’adjudicació es realitzarà per la coordinadora de mobilitat de la Doble de la Facultat de Ciències Socials, Carmen Corona Sobrino i amb el barem de la Facultat de Ciències Socials.
- Si sol·liciteu destinacions de Ciències Polítiques concorrereu amb els estudiants de Ciències Polítiques i el procés d’adjudicació es realitzarà per la coordinadora de la Doble de Dret, Lola Cubells i amb el barem de la Facultat de Dret, tot i que una volta seleccionats fareu el contracte d’estudis i la matricula com a estudiants de la Facultat de Ciències Socials i la vostra convalidació de notes serà feta per la coordinadora de Sociologia.
Podeu consultar les destinacions de la doble per portalumne. Us apareixeran totes les places de Sociologia i Ciències Polítiques barrejades.
► TAULA D'EQUIVALÈNCIES DE QUALIFICACIONS
Taula d'equivalències de qualificacions
► ADJUDICACIÓ
Programa Internacional y Programa SICUE
Adjudicació per part del Servei de Relacions Internacionals en base als criteris establerts a les diferents convocatòries
Erasmus Estudis
Els estudiants que complisquen els requisits seran convocats per la Facultat mitjançant e-mail i anunci en la pàgina web de la Facultat per a triar plaça d'acord amb el següent barem:
Puntuació màxima de cada criteri:
- Nota mitjana de l’expedient a finals curs 2023-2024: 10 punts
- Participació en el programa de mentors incoming: 3 punts (1 any: 2 punts, 2 anys=3 punts)
- Idiomes estrangers acreditats (alemany, francès, anglès o italià): Per cadascú dels idiomes B1 = 0.5 punts, B2 = 1 punt, C1 = 1.5 punts, C2 = 2 punts
Valoració màxima total: 17 punts
Podeu presentar certificacions o fer la prova de diferents idiomes per a obtindre els punts d'idomes.
L'elecció de la plaça pot ser diferent a les destinacions inicialment sol·licitades si queden places vacants
Baremació convocatòria curs 2025- 2026
SESSIÓ D’ADJUDICACIÓ DE LES PLACES ERASMUS PER AL CURS 2025-2026
Dia: dimecres, 12 de febrer de 2025
Hora:
- 9h: Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans
- 10:30h: Grau en Sociologia i PDG Sociologia-C.P.
- 12h: Grau en Treball Social
Lloc: Sala d’Actes de la Facultat (planta baixa)
Barem i instruccions per a la adjudicació
Llistats provisionals:
- Grau en Sociologia i PDG Sociologia - Ciències Polítiques
- Grau en Treball Social
- Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans
Llistats definitius:
- Grau en Sociologia i PDG Sociologia - Ciències Polítiques
- Grau en Treball Social
- Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans
► QÜESTIONS FRECUENTS SOBRE EL CONTRACTE D'ESTUDIS
1. Com es poden conèixer les matèries que ofereix una universitat, com a destinació, per a incloure en un contracte d’estudis?
Has de consultar les pàgines web de les universitats per a valorar les possibles matèries a incorporar en el contracte d’estudis. És fonamental fixar-se si es tracta de matèries anuals, de primer o de segon quadrimestre. El contracte d’estudis ha d’incloure matèries exclusivament de l’oferta acadèmica de la Universitat de destinació d’aquell quadrimestre de l’estada.
2. Qui ha d’elaborar el contracte d’estudis?
Correspon a l’estudiantat proposar el contracte. D’acord amb les funcions que estableix l’article 11.2. del Reglament de Mobilitat de la Universitat de València, el coordinador o la coordinadora de mobilitat de la titulació supervisaran les propostes i, si escau, faran propostes de modificació. En qualsevol cas, el contracte d’estudis ha de ser aprovat per la persona coordinadora de mobilitat de la titulació.
3. Quins són els efectes acadèmics del contracte d’estudis?
El contracte d’estudis suposa un compromís de convalidació de les assignatures que es cursen en la universitat de destinació, per aquelles del pla d’estudis de la Universitat de València que figuren al contracte d’estudis. Aquest compromís es refereix exclusivament a allò que figure en el contracte d’estudis.
4. És possible modificar els contractes d’estudis quan ja s’ha produït la incorporació a la universitat de destinació?
Els contractes es poden modificar durant un mes, després de la incorporació en la universitat de destinació. De forma extraordinària, hi pot haver canvis més tard, sempre que hi estiguen d’acord l’estudiant/a i el/la coordinador/a de mobilitat de grau de la UVEG i el de la Universitat de destinació. Per a aquesta modificació és imprescindible l’autorització prèvia del/la coordinador/a. Un cop autoritzat el canvi, l’estudiantat introduirà els canvis en el document de contracte, per a la seva posterior firma per part del/la coordinador/a.
5. Quants crèdits es poden convalidar?
Segons l’article 23.4 del Reglament de Mobilitat de la Universitat de València, “En cap cas el nombre de crèdits inclosos en l’acord d’estudis no podrà: a) Ser inferior a 36 crèdits ECTS per a estades de curs complet, ni inferior a 18 crèdits ECTS per a estades semestrals; b) Ser superior a 72 crèdits ECTS per a estades de curs complet, ni superior a 36 crèdits ECTS per a estades semestrals”.
En el cas del programa SICUE; cal cursar un mínim de 24 crèdits per semestre i 45 per any complert. En cas que queden menys crèdits per acabar la carrera, es permetrà un contracte amb un nombre de crèdits inferior.
Quant al programa de doble grau en Sociologia i Ciències Polítiques, s’establiran els mínims i màxims que indique la comissió de seguiment del programa de doble grau. En qualsevol cas, els crèdits es trobaran entre un mínim de 24 i màxim 48 per a un semestre i un mínim de 45 i màxim de 90 per a curs complet.
6. Es poden convalidar els cursos d’idiomes?
Els cursos d’idiomes no es poden convalidar per matèries del pla d’estudis de grau.
7. Es pot convalidar una assignatura de menys crèdits per una altra que en té més?
A títol orientatiu, les assignatures cursades a la universitat de destinació, a convalidar, han de tenir un nombre d’hores similar a les que es cursarien a la UVEG i la suma d’hores de totes les matèries haurà de ser el més semblant possible a la suma d’hores de matèries matriculades en la UVEG. Per a aquest recompte es tindrà present la relació crèdit/hora que establisca la universitat de destinació.
8. Hi ha restriccions en la convalidació de matèries, segons els continguts?
Cada coordinador/a valorarà la idoneïtat dels continguts per a la convalidació, a l’hora d’incloure matèries en el contracte d’estudis. Sempre que siga possible, caldrà escollir per al contracte d’estudis matèries equivalents en crèdits i contingut. Quan això no siga possible, es poden proposar matèries afins. Serà així quan siga difícil trobar matèries o assignatures equivalents (en crèdits i continguts).
9. Es poden agrupar dues matèries per a convalidar-les per una?
Sí. Per exemple, es poden agrupar dues matèries optatives per a convalidar-les per una sola matèria en destí, sempre que el nombre de crèdits que sumen ambdues siga igual o superior als crèdits d’aquesta. Cal tenir en compte que la nota de les dues queda vinculada a la d’aquesta única matèria, sense que siga possible tractar-les per separat per a d’altres convalidacions. És a dir, que en cas de suspendre una matèria en destí, que havia de convalidar per dues de la UVEG, aquestes dues queden suspeses.
10. Es poden incloure en el contracte d’estudis matèries d’un curs superior al que s’ha matriculat en la UVEG?
Sí que és possible, si la universitat de destinació ofereix assignatures equivalents o afins en el període d’estada i sempre que en el pla d’estdis no existisquen restriccions per a cursar-la.
11. Cal incloure al contracte d’estudis únicament matèries d’una sola Facultat?
Es poden incloure matèries de diverses Facultats de la Universitat de destinació. De fet, és aconsellable per tal d’augmentar les possibilitats d’ajustar el contracte a la matrícula realitzada en la UVEG. Amb tot, és recomanable incloure matèries de la Facultat amb què s’ha signat conveni. A més, cal recordar que algunes universitats exigeixen (com la UVEG) que almenys el 50% de les matèries corresponguen a la Facultat amb què s’ha acordat la mobilitat. En el cas del Grau en Relacions Laborals, els acords solen ser signats per les facultats de Dret, amb la titulació “consulente del lavoro”, per la qual cosa pot ser molt més fàcil convalidar assignatures jurídiques que d’altres tipus.
12. L'estudiantat pot enviar les qualificacions directament a la persona coordinadora per a la seua possible convalidació?
Les qualificacions les ha d’enviar la universitat de destinació a la secretaria de la Facultat de Ciències Socials o al coordinador/a la universitat de destinació a través de qui tinga atribuïda aquesta funció (secretaria de centre, servei de relacions internacionals, coordinador/a de mobilitat...). No s’admetran documents de qualificació aportats directament per l’estudiantat. Les convalidacions es basaran en les disposicions establertes oficialment pel ministeri espanyol amb competències en educació i ciència. Els criteris es trobaran a disposició en la web de la Facultat de Ciències Socials, en l’apartat de mobilitat.
13. Es poden incloure assignatures de pràctiques curriculars i TFG, en el contracte d’estudis?
No.
Per als programes Erasmus i Internacional el Treball Fi de Grau cal cursar- lo en la UVEG. En el cas del programa SICUE, és possible d’acord amb les condicions que establisquen la universitat de destinació i la d’origen.
Per a les pràctiques existeix la modalitat de beca Erasmus Pràctiques. Es recomanable fer-les en aquesta modalitat específica, al marge d’altres matèries.
14. Quin percentatge de crèdits del contracte cal superar?
S’haurà d’aconseguir superar, com a mínim, el 50% dels crèdits de les assignatures de la UVEG reflectides al contracte d’estudis. En cas contrari, l’estudiantat haurà de retornar l’import íntegre de la beca.