Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (IUCIE) Logo del portal

Presentació quadern de capacitats ‘Pressupostos participatius amb xiquets, xiquetes i adolescents’

  • 14 de juliol de 2022
Image de la noticia

El passat dia 5 de juliol, la professora del IUCIE, Mª Ángeles Abellán López, juntament amb els també professors de la Universitat de València, Gonzalo Pardo Beneyto i José Beltrán Llavador, van presentar el quadern de construcció de capacitats "Pressupostos participatius amb xiquets, xiquetes i adolescents", en la Fundació UNICEF, Ciutats Amigues de la Infància.

Aquest quadern s'ha dissenyat com a guia d'ajuda per als responsables i tècnics d'òrgans de participació infantil i adolescent, així com a altres professionals implicats en l'elaboració d'experiències participatives infantils, especialment pressupostos participatius. Proporciona una orientació de consells operatius per a dissenyar pressupostos participatius infantils i juvenils basats en les experiències dels ens locals espanyols i algunes referències de lectures útils.

El pressupost participatiu infantil una manera d'involucrar als xiquets, xiquetes i adolescents en la priorització i definició de la despesa pública sobre aspectes del seu interés. Es tracta d'una experiència que fomenta la participació democràtica directa i que té un element educador democràtic important.

Mès informació

Llegir ‘Pressupostos participatius amb xiquets, xiquetes i adolescents’