AECIAT aporta un nou enfocament integral i contextualitzat a les col·leccions Ainu al Regne Unit. El Regne Unit té la segona col·lecció més gran d'Europa, el 12,75% del total, composta per 864 articles (en almenys 8 museus). AECIAT adopta una perspectiva innovadora transcultural i interdisciplinària per a l'estudi d'estes col·leccions, buscant interrogar les imatges en relació amb els artefactes i els textos escrits. L'objectiu general és contextualitzar les imatges i proporcionar una interpretació més precisa i actualitzada i examinar com es relacionen amb altres artefactes i textos escrits en les col·leccions.
En estes Jornades analitzem la creixent importància que han adquirit els articles publicats en revistes d'investigació, amb la intenció d'arribar a conclusions interessants dins del que suposa esta deriva en els àmbits de la cultura, les arts, l'educació i l'ús pedagògic d'estes publicacions especialitzades en art i educació. La trobada ens permetrà reunir a València a responsables de revistes prestigioses en l'àmbit de les publicacions académicas. Es verifica una eclosió de les publicacions, al mateix temps que veiem com es posicionen les existents i es creen noves capçaleres. Necessitem reunions acadèmiques com esta perquè la gent que investiga dispose de trobades presencials que animen la reflexió i el diàleg. Estan pensades per a aquelles persones que tant des de la perspectiva professional com des de la pràctica educativa puguen estar interessades a analitzar la situació i gestionar propostes de futur en el terreny de la publicació d'articles, la projecció dels monogràfics, l'especialització dels equips, i tot el referit al món editorial i als usos i pràctiques que duem a terme, especialment en els terrenys de les arts, l'educació i l'educació artística. Analitzem les novetats i els nous plantejaments d'investigació que estes revistes oferixen.
TRADIASIA (Transculturality and Diversity in East Àsia) busca desafiar els enfocaments eurocèntrics en l'educació superior ampliant l'oferta actual d'Estudis d'Àsia Oriental en la UV, apostant per descolonitzar el currículum mitjançant teories crítiques i els estudis postcolonials centrats en esta regió, promovent noves maneres de pensar el món des de les societats i cultures de l'est asiàtic.
Tradiasia recorre la complexitat de les cultures i històries d'Àsia Oriental, proposant nous enfocaments que examinen la seua diversitat i elements transculturals. El seu objectiu és examinar les interaccions a la regió que van més enllà de les fronteres nacionals.
El projecte d’innovació educativa COMETA pretén impulsar l’adquisició de competències professionals docents amb la utilització de metodologies actives en la formació inicial del professorat. Està dissenyat per apropar la formació que els estudiants reben a la universitat amb les demandes reals del sistema educatiu, la societat i el mercat laboral impulsant la col·laboració amb altres entitats educatiu-culturals i socials.
La línia d'investigació és usar de manera continuada procediments per pensar reflexivament i creativament i convertir-los en una manera d' enfrontar-se a situacions diverses, cultura del pensament en acció. Apostant per una investigació transdisciplinària (marcs, eines i estratègies) promovent el compromís cívic amb l'objectiu d'empoderar els i les futures professionals de l'educació.
Este projecte pretén elaborar un quadern multimèdia en format digital amb informació útil sobre tècniques d'investigació qualitativa, centrant-se en l'entrevista en profunditat i la investigació documental. La metodologia qualitativa forma part dels processos d'investigació en la societat del coneixement, ja que els problemes contemporanis requereixen incorporar la perspectiva qualitativa per a aprofundir en la comprensió i interpretació dels complexos fenòmens socials.
Second Round és un projecte d’innovació consolidat (vinculat al Grup Consolidat GCID23_2584190) centrat en el foment de l’educació artística al món de l’Educació Secundària. Durant el curs 2023-2024 volem continuar amb el Projecte “Second Round: Art i Lluita a Secundària”, després de 8 edicions consecutives, centrant-nos en els museus com a institucions aliades, promovent aliances amb els museus inclusius i sostenibles.
Els petits luthiers té com uns dels objectius principals dotar d’autonomia creativa a l’alumnat i professorat implicant-los en processos de creació artística contemporània. Per una part, la construcció de les eines dintre d’una filosofia DIY ens aproparà a un concepte artesanal que reforçarà la idea d’un treball artístic autèntic que lluita contra la visió de solucions precuinades a mode de recepta que acaben per homogeneïtzar l’aprenentatge i anul·lar el vertader valor pensament artístic.
La línia d'investigació és usar de manera continuada procediments per pensar reflexivament i creativament i convertir-los en una manera d' enfrontar-se a situacions diverses, cultura del pensament en acció. Apostant per una investigació transdisciplinària (marcs, eines i estratègies) promovent el compromís cívic amb l'objectiu d'empoderar els i les futures professionals de l'educació.