Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (IUCIE) Logo del portal

Sota la direcció dels professors Adolf Murillo i Jesús Tejada, ARTSLAB: Educació artística contemporània és una nova col·lecció sorgida en el si del IUCIE, en col·laboració amb l'editorial valenciana EdictOràlia Llibres i Publicacions, i que té com a objectiu principal generar una àmplia reflexió i debat entorn de la creativitat artística i el seu desenvolupament en el context educatiu contemporani.

Pretén erigir-se en un fòrum que represente i amplifique la diversitat de veus, enfocaments i contextos que, sota el denominador comú d'una idea compartida al voltant de la creació artística multidisciplinària com a eina de transformació, reforce aqueix concepte d'aprenentatge des de l'emoció i la consciència corporal.

Primer volum: Escoles creadores: escoles del canvi

Coord.:Adolf Murillo, Jesús Tejada, Mª Elena Riaño, Noemy Berbel i Remigi Morant.

Recull les troballes, investigacions, experiències artístiques i processos creatius d'artistes i docents situats a l'avantguarda de l'educació i la creació artística contemporània.

Ens mostra una declaració explícita, oberta i col·lectiva per a repensar les arts com una eina de transformació. Una hibridació on les arts s'entremesclen per a generar noves formes enriquides en l'abordatge de l'artístic a les nostres escoles. En els seus capítols, trobarem idees, anhels, realitats, experiències des del formal, visions des de l'informal, nous recursos i formes de pensament artístic, però en la suma de tots aquests plantejaments existeix un posicionament clar de totes les persones que els han escrits. Una visió compartida que implica la necessitat imperiosa de fer el salt i provocar un canvi que permeta la transformació de les arts a l'escola.

Enllaç a Roderic

Segon volum: New Paradigms for Music Research. Art, Society and Technology

Coord.:Adolf Murillo, Inés Monreal, Jesús Tejada i David Carabias.

Aquest llibre és el resultat de les aportacions d'investigadors internacionals a l'I Congrés Internacional: Intersecció d'Art, Societat i Tecnologia en la Innovació Musical, celebrat del 3 al 5 de setembre de 2021 i organitzat per la Universitat de Valladolid i l'Institut Katarina Gurska de Investigació Artística (IKG), sent aquest últim un organisme dependent de la Fundació Katarina Gurska per a l'Educació i la Cultura.

L'esdeveniment va reunir investigadors destacats en el camp de la investigació artística d'avantguarda i la investigació musical, inspirant ments del segle XXI que produeixen coneixement a través d'una investigació que se centra en la música com a eix transversal i interdisciplinari: art, espai, percepció, performance, salut., educació i societat, entre altres.

El llibre, en format monogràfic, ens acosta a diferents línies d'investigació vinculades a la cultura musical, connecta amb entorns de l'era digital, sempre des d'una perspectiva transdisciplinar, mostra la innovació en pedagogies emergents dins del camp artístic, i tot això de la mà de prestigiosos professors, científics, investigadors i professionals del món de la música.

Enllaç a Roderic