Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (IUCIE) Logo del portal

Sota la direcció dels professors Adolf Murillo i Jesús Tejada, ARTSLAB: Educació artística contemporània és una nova col·lecció sorgida en el si del IUCIE, en col·laboració amb l'editorial valenciana EdictOràlia Llibres i Publicacions, i que té com a objectiu principal generar una àmplia reflexió i debat entorn de la creativitat artística i el seu desenvolupament en el context educatiu contemporani.

Pretén erigir-se en un fòrum que represente i amplifique la diversitat de veus, enfocaments i contextos que, sota el denominador comú d'una idea compartida al voltant de la creació artística multidisciplinària com a eina de transformació, reforce aqueix concepte d'aprenentatge des de l'emoció i la consciència corporal.

Primer volum: Escoles creadores: escoles del canvi

Coord.:Adolf Murillo, Jesús Tejada, Mª Elena Riaño, Noemy Berbel i Remigi Morant.

Recull les troballes, investigacions, experiències artístiques i processos creatius d'artistes i docents situats a l'avantguarda de l'educació i la creació artística contemporània.

Ens mostra una declaració explícita, oberta i col·lectiva per a repensar les arts com una eina de transformació. Una hibridació on les arts s'entremesclen per a generar noves formes enriquides en l'abordatge de l'artístic a les nostres escoles. En els seus capítols, trobarem idees, anhels, realitats, experiències des del formal, visions des de l'informal, nous recursos i formes de pensament artístic, però en la suma de tots aquests plantejaments existeix un posicionament clar de totes les persones que els han escrits. Una visió compartida que implica la necessitat imperiosa de fer el salt i provocar un canvi que permeta la transformació de les arts a l'escola.

Enllaç a Roderic