Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (IUCIE) Logo del portal

PROJECTE ACTIVISTES DEL SO

  • 24 de novembre de 2021
Image de la noticia

Aquest projecte d'Adolf Murillo Ribes ha sigut seleccionat en la convocatòria Resistències Artístiques-Processos artístics en entorns educatius 2021 del Consorci de Museus.

La proposta parteix d’un treball basat en el desenvolupament de l’escolta per tal de generar una primera aproximació a manera d’una cartografia afectiva jugant amb el so dels entorns que envolten la nostra escola i barri. A través d’una recerca i documentació per part de l’alumnat tot implicant a les famílies, veïns, farem una reconstrucció historicosonora de l'entorn per tal de descobrir d’on venim i que ens portaran cap altres activitats de creació sonora on plantejarem la creació de paisatges sonors imaginaris i que compartirem, en diferents formats audiovisuals i performatius.

Però tanmateix, aquest entorn inspirador utilitzat com a marc de referència i experimentació necessita eines per poder realitzar les nostres propostes artístiques. Així doncs, tot i que l’ús de la tecnologia i el concepte laboratori digital estarà molt present, ens interessa també, humanitzar els processos de creació on fem ús de la tecnologia per potenciar relacions més naturals entre les persones, l’entorn i la tecnologia i, que a la fi, genere ecosistemes més equilibrats on la creativitat pensada de forma col·lectiva siga la clau de la transformació que proposem.

Activistes del so, converteix l’espai en el qual es donen lloc les experiències, a través de l’acció artística en un laboratori que s’expandeix més enllà de les aules i que convida a l’experimentació, les provatures. Tanmateix, parteix de la consolidació d’una dinàmica positiva en el funcionament grupal per a generar, a través de la reflexió crítica i la presa de decisions col·lectiva i l’acció artística una cartografia afectiva amb el so dels entorns (Sonosfera) que envolta la nostra escola i barri.

Mès informació:

https://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/convocatorias/resistencies-artistiques-procesos-artisticos-en-entornos-educativos-2021-2/?lang=es