Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (IUCIE) Logo del portal

La revista Huellas obri termini de recepció d'articles

  • 7 de març de 2023
Image de la noticia

Huellas. Spanish Journal on Slavery, Colonialism, Resistances and Legacies obri el termini per a la recepció d'articles en espanyol, anglés i català del seu primer número, que es publicarà el mes de gener de 2024. El dossier temàtic (EN EL FOCUS) d'aquest primer volum porta per títol “El fantasma del colonialisme i les seues veus”. A més, la revista compta amb una miscel·lània (TRAZAS) on es publicaran assajos afins amb les línies temàtiques i interessos de la revista.

La data límit per a la recepció d'originals és el 31 de juliol de 2023.

La revista "Huellas. Spanish Journal on Slavery, Colonialism, Resistances and Legacies" naix amb el propòsit de publicar articles acadèmics originals i inèdits sobre l'esclavitud i el colonialisme en els seus múltiples aspectes, els moviments de resistència i d'emancipació, que van portar a la constitució de nous subjectes històrics, així com els seus llegats culturals, socials i polítics contemporanis en les seues dimensions materials i/o simbòliques, en espanyol i anglés. L'esperit que l'encoratja és la interdisciplinarietat, donant cabuda a enfocaments que inclouen l'antropologia, la literatura, els estudis culturals i visuals, l'arqueologia, la història, la història de l'art, la sociologia, la filosofia i la teoria política. Tot això amb el propòsit de reconéixer les històries subalternes i abordar el passat tal com reverbera en el present. Des d'aquest punt de vista, a més, la revista dona cabuda a l'anàlisi de casos empírics o de formacions conceptuals amb la finalitat d'analitzar críticament com els esquemes de percepció i les biopolítiques -o necropolítiques- propis del passat perviuen en el nostre present més immediat i possibiliten la projecció de “altres” futurs.

Mès informació

Facebook