Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Professors de la Facultat de Medicina de València (1922)

.

Cal·ligrafies de la malaltia

NOTICIA 16 de 100. NOVA ENTRADA DE “SABERS EN ACCIÓ”: "Primavera Silenciosa, un llibre per despertar consciències" de Miquel Carandell Baruzzi (IHC-UAB)

  • 8 de juliol de 2021
Revista Time DDT

Segon volum de “sabers en acció”: https://sabersenaccio.iec.cat/.  Secció dedicada a  "Medi ambient"

 

Apareguda en 1962, Primavera Silenciosa de Rachel Carson es convertiria en poc temps en un llibre icònic, un punt d'inflexió del moviment de defensa i conservació del medi ambient.

Primavera Silenciosa no va ser, ni de bon tros, la primera denúncia dels efectes negatius sobre la natura d’activitats humanes com la indústria o l’agricultura extensiva. De fet, ja des de finals del segle XIX, i fins i tot abans, es van articular discursos a diversos punts del planeta que posaven sobre la taula la necessitat de preservar el món natural dels “atacs” de la “modernitat”. La industrialització cada cop més agressiva va provocar el sorgiment de les primeres veus públiques contra l’explotació sense límits de la natura. La creació, l’any 1872, del Parc Nacional de Yellowstone va ser un dels punts àlgids d’un moviment preservacionista, que destacava els valors romàntics, gairebé espirituals, i també estètics, dels espais naturals, que havien de mantenir-se el més salvatge possible, no només pel bé dels animals i plantes, sinó també pels humans, uns éssers cada cop més urbans.

Per a continuar llegint:

https://sabersenaccio.iec.cat/primavera-silenciosa-un-llibre-per-despertar-consciencies/