Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Professors de la Facultat de Medicina de València (1922)

.

Cal·ligrafies de la malaltia

Seminari: “El llenguatge clar i la humanització en la salut des del punt de vista de les Humanitats: Medicina Gràfica i Comunicació metge-pacient”

Ingrid Cobos López, Universidad de Córdoba

CICLE DE SEMINARIS D’INVESTIGACIÓ INSTITUTO INTERUNIVERSITARIO LÓPEZ PIÑERO

"COMUNICAR LA CIÈNCIA: EL PACIENT FRONT A LA MEDICINA I EL SISTEMA SANITARI"

 

Dimecres 26 d'abril a les 18 hores. Saló d'actes, Palau Cerveró.

Sessió híbrida

Enllaç zoom: https://uv-es.zoom.us/j/96118622199

 

En las últimas décadas, la comunicación médico-paciente adquiere, cada vez más, un papel clave en una asistencia sanitaria de calidad. Sin embargo, la mayoría de las veces, el lenguaje de la medicina resulta prácticamente incomprensible para pacientes y ciudadanos en general. En este sentido, existen diversas corrientes, tanto en el ámbito sanitario como en el humanístico, que aluden a la humanización en salud, como una medida fundamental para mejorar la calidad de vida de los pacientes. Para ello, desde las Humanidades se están llevando a cabo distintas iniciativas que sitúan al paciente en el centro de la comunicación sanitaria, tales como la Medicina Gráfica y proyectos como OncoTRAD. En este proyecto, utilizamos la Medicina Gráfica y la Traducción Social como herramientas de divulgación científica con el objetivo de mejorar la convivencia de los pacientes con cáncer y, para ello, traducimos artículos científicos actuales sobre los últimos avances en cáncer y los convertimos en cómics, infografías e ilustraciones para hacer esta información más accesible para el receptor real.

 

Nota biogràfica


INGRID COBOS LÓPEZ és Professora Contractada Doctora de la Universitat de Còrdova (Àrea de Traducció i Interpretació). És directora del Projecte d'Investigació FEDER OncoTRAD. Les seues investigacions se centren en la traducció especialitzada (dret i medicina), la interpretació i traducció social, els textos híbrids i la medicina gràfica. A més, ha dirigit més de cinquanta treballs de fi de carrera i de màster sobre traducció jurídica, institucional, científica, localització, traducció audiovisual i interpretació comunitària. Els seus idiomes de treball són l'alemany i l'anglès. És autora de nombroses contribucions en revistes especialitzades, llibres i capítols de llibres inclosos en el Scholar Publishing Index.