Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Nou butlletí IHMC2 - Tardor 2017

  • 21 de setembre de 2017

Tornen les activitats de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero" de la tardor de 2017.

Nou butlletí IHMC2 - Tardor 2017

Resum de les activitats:

  • Seminaris - Iniciem el curs amb la conferència de Agustí Nieto-Galan (UAB): Química i franquisme. Continuarem amb dos cicles dedicats a l'alimentació (mes d'octubre), la biopolítica (mes de novembre) i les relacions entre ciència i literatura (mes de desembre). També comptarem amb col·loquis, fórums de debat i presentacions de llibres.  Més detalls [+]

imatge llibre

 

  • Exposicions - Continuem amb l'exposició dedicada als programes educatius relatius a l'alimentació durant el franquisme. I al mes de novembre inaugurem una nova exposició: Frankenstein o el modern Prometeu: diàlegs entre ciència i literatura.
  • Cinema. Tres cicles de cinema ompliran tots els dijous el nostre saló d'acte amb la col·laboració amb l'aula de cinema. Els cicles tindran de temàtica: Ultimàtum el planeta, Racisme i biopolítica i el terreny de joc.

 

cicle desembre

A més, els dimarts del mes d'octubre i altres, a les 18: 00h., tindrem noves sessions dels inquietants documentals en la 4ª edició del festival FICAE : Cinema i malalties.

  • Matinals. Amb col·laboració amb el CEFIRE tindrà la IV Matinal d'Història de la Ciència i Ensenyament durant els dies 17-18 de novembre de 2017. El tema és: "Medicines alternatives i complementàries: les controvèrsies científiques en les aules" en què participaran Enrique Perdiguero (catedràtic d’Història de la Ciència, Universitat d’Alacant) i Juan José Ruiz (CEFIRE, València) al Palau de Cerveró.  
  • MOOC. Un nou curs d'introducció a la història de la ciència, la tecnologia i la medicina en 10 lliçons. Ja disponible en la primera versió
  • Espais i personatges de ciència. Continuem aquest projecte de col·laboració amb la Veu del País Valencià amb nous personatges i espais de ciència. Podeu consultar el nou article La ciència al port de València per Ignacio Suay Matallana (Centro Interuniversitário de História das Ciências e da Tecnologia (CIUHCT-UNL). Vegeu tots els articles.

Vegeu les activitats programades en el calendari:

 



I moltes més activitats descrites al nou butlletí IMHC2 - Tardor de 2017. Descarrega't el butlletí.