Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Premi Nobel de la Pau per la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears

  • 10 d’octubre de 2017
Premi Nobel de la Pau per la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears

La Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) ha estat guardonada amb el permi Nobel de la Pau 2017.

ICAN és un grup internacional amb seu a Ginebra (Suïssa) que cerca mobilitzar persones de tot el món per inspirar, persuadir i pressionar els seus governs que inicien i donin suport a les negociacions antinuclears.

Volem celebrar aquest premi amb una cita del més famós químic del segle XX contra les armes nuclears.

"Hi ha bogeria a la Casa Blanca, la paranoia, la bogeria que prové del reconeixement de la possessió del poder il·limitat: el poder de destruir el món sencer, destruir la civilització, un poder que no existia abans. Aquesta bogeria s'ha de reemplaçar per el seny. Ens mereixem tenir un bon govern, un govern amb moralitat, un govern del qual podem estar orgullosos, un govern que promoga i estime els nostres meravellosos joves i no els envie fora per ser assassinats o conduits a la presó, un govern que hauria d’esforçar-se per proporcionar menjar i habitatge adequats i també atenció mèdica i educació per a totes les persones,  un govern que no obligue els homes joves a l'esclavitud, a la immoralitat de matar els seus companys "

Linus Pauling, 1970