Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • IHMC

L'objectiu d'aquesta base de dades és recollir totes les publicacions sobre història de la ciència i de la tècnica editades a Espanya o realitzades per autors espanyols, amb la finalitat de contribuir a la difusió d'aquestes.

L'interès per la producció de la investigació científica espanyola en història de la ciència ha anat creixent els últims anys i ha donat lloc a treballs en què es revisa la producció científica en aquesta disciplina en funció de les publicacions en revistes nacionals i internacionals, tesis doctorals, monografies i capítols de llibres, actes de congressos etc.

Pel seu caràcter interdisciplinari i multidisciplinari, conèixer la producció científica d'aquesta disciplina no és tasca senzilla, per aquest motiu l'any 1988 es va crear la Bibliografia Històrica sobre la Ciència i la Tècnica a Espanya en l'Institut d'Estudis Documentals i Històrics sobre la Ciència, que actualment es diu Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, l'edició impresa anual de la qual es va publicar fins a l'any 1999 en la revista Asclepio, i fins al 2005 en la revista Cronos, que publicava el mateix institut.

Amb tota aquesta informació s'ha creat la base de dades Bibliografia Històrica sobre la Ciència i la Tècnica a Espanya, d'accés lliure a tota la comunitat científica, amb l'objectiu de reunir informació sobre els treballs d'història de la ciència i de la tècnica publicats a Espanya o per autors espanyols, a través d'un buidatge sistemàtic de repertoris i bases de dades nacionals i internacionals, a més de les revistes espanyoles especialitzades en història de la ciència.

Consulta de la base de dades.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies