Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

L’IRTIC i ETSE-UV col·laboren en la ruta sobre els fòssils de les parets de l'Hospital La Fe amb aplicacions de realitat virtual i augmentada

  • 7 d’abril de 2022
Image de la noticia

El grup ARTEC de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) ha col·laborat en el desenvolupament, juntament amb alumnat del Grau Multimèdia de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) i el departament de Paleontologia de la Universitat de València (UV), de la ruta per a pacients pediàtrics organitzada a l'Hospital La Fe sobre els milers de fòssils que es troben incrustats entre les seues parets. L'equip ha dissenyat una aplicació de realitat augmentada (RA) i virtual (RV) que permet accedir a fitxes informatives sobre les restes fossilitzades, a més de treballar en unes ulleres de RV que permeta veure'ls en 3D.

Durant l'estada del doctor en Paleontologia i professor de la Universitat de València Carlos Martínez i de la seua filla en el centre mèdic, aquest es va adonar dels fòssils marins procedents d'Egipte de fa més de 50 milions d'anys inclosos en el revestiment de les parets. Després de descobrir el potencial terapèutic i divulgatiu que tancaven, va decidir impulsar la iniciativa.

Junt amb els fòssils reals incrustats en la pedra del corredor d'infantil de la segona planta s'han col·locat uns cartells amb imatges que funcionen de manera semblant a un codi QR, la qual cosa permet l'accés a la informació sobre els vestigis prehistòrics a través d'una aplicació mòbil. També es mostra l'entorn marí on van viure, que es convertiria en la mar Mediterrània.

Així mateix, s'han previst unes ulleres de realitat virtual en les quals s'aprecien els fòssils en 3D i en moviment dins del seu hàbitat. L'aplicació també ofereix un joc de preguntes amb la finalitat de servir d'eina educativa.

Quant a la resta d'activitats programades per l'Hospital La Fe en aquest sentit, es pot accedir i descarregar els seus continguts des de l'aplicació mòbil, de manera que l'experiència lúdica i educativa de la ruta pot gaudir-se des de qualsevol lloc.

 

També a:

Parc Científic

Universitat de València

Imatges: