Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Els socis d'EURINV19 ja poden processar factures electròniques que compleixen amb la norma EN

  • 22 de juliol de 2021
Image de la noticia

El projecte EURINV19 conclou aquest mes de juliol després de 19 mesos de treball que han inclòs l'anàlisi dels requisits tècnics, el disseny de les solucions i la realització de les proves obligatòries de conformitat CEF i d'interoperabilitat del consorci. Els socis són ara capaços de processar factures electròniques conformes amb la norma europea de facturació electrònica (EN 16931) i, per tant, estan contribuint a difondre l'ús transfronterer de solucions de facturació electrònica conformes amb la norma EN en tota Europa.

L'acció ha sigut cofinançada per l'Agència Executiva Europea en els àmbits de la Salut i Digital (HaDEA), anteriorment Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), en el marc del Programa CEF Telecom. Atés que l'acció incloïa implementacions paral·leles en diversos Estats membres, la demostració a HaDEA de totes aquestes solucions implementades es va realitzar a través de dues reunions DEMO que van tindre lloc al juny i juliol.

La iniciativa ha tingut com a objectiu actualitzar les plataformes de facturació electrònica en el núvol dels proveïdors d’EDI Crediflow (Suècia), Qvalia (Suècia), Transalis ( Regne Unit) i Easy Systems (Països Baixos) perquè siguen totalment compatibles amb la norma EN i les seues sintaxis requerides (UBL i CII).

Posteriorment, el projecte s'ha centrat en la implantació de solucions de facturació electrònica conformes a aquesta norma en els usuaris finals Trinity College (Irlanda), Tatra Billing (Eslovàquia), Carrefour (França) i Althea (Regne Unit). L’IRTIC ha coordinat aquest consorci juntament amb la direcció tècnica de LMT Group (Espanya).

Web oficial: http://cef.uv.es/eurinv19/

Web d’INEA, ara HaDEA: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/2019-eu-ia-0037

Inici del projecte: 01/01/2020

Conclusió del projecte: 31/07/2021

Número d’acord: INEA/CEF/ICT/A2019/1928191

Número d’acció: 2019-EU-IA-0037

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.