Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

AS4EDI2020 contribuirà a l'expansió de la comunicació xifrada segura entre administracions públiques, empreses i ciutadania

  • 27 d’abril de 2021
Image de la noticia

El projecte AS4EDI2020, coordinat per l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC), permetrà a un gran nombre d'entitats europees utilitzar els serveis de lliurament electrònic conformes amb l'AS4 prestats pels membres del consorci. Aquest fet contribuirà a l'ampliació dels serveis de lliurament electrònic registrat (ERDS) d’eIDAS i l'ús d'una comunicació xifrada segura entre les administracions públiques, les empreses i la ciutadania.

En aquest sentit, l'acció també pretén promocionar l'ús de l’eDelivery Digital Service Infraestructure (infraestructura del servei digital, DSI) entre entitats públiques i privades mitjançant la integració del perfil AS4 en 6 punts d'accés (AP) per part dels participants en la implementació. La iniciativa tindrà una duració de 18 mesos.

Validated ID i Docuten, d’Espanya; Pantarei Soluzioni Informatiche, S.A.T.A. i Promofarma, d’Itàlia; Ionite de Països Baixos i Globaltnet de Letònia són membres del consorci AS4EDI2020. Els prestadors de serveis de confiança (TSP) participants també certificaran el seu nou AP PEPPOL AS4 com a part dels seus ERDS implementats d'acord amb els requisits establits en el Reglament eIDAS.

En aquest escenari transfronterer, el funcionament d'aquests AP beneficiarà a un gran nombre de clients de diferents Estats membre, incloses institucions públiques i empreses de diversos sectors empresarials, com el comerç al detall, la manufactura, el turisme, la banca i el sector de la salut. El projecte està cofinançat per la Comissió Europea a través del programa CEF Telecom gestionat per HaDEA.

Web del projecte

Acció número: 2020-EU-IA-0024

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.