Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

eID4Spain20 mostra la integració dels participants a Cl@ve 2.0

  • 20 d’octubre de 2022
Image de la noticia

Els membres del projecte d'identificació electrònica en l'àmbit nacional eID4Spain20 han realitzat una demostració en viu davant l'Agència Executiva de Salut i Digital (HaDEA) que cofinança la iniciativa. Cada entitat pública participant ha exposat la manera en què els serveis electrònics seleccionats s'han integrat amb Cl@ve 2.0 i garanteixen la correcta autenticació transfronterera en un entorn de producció utilitzant identificacions electròniques emeses a escala nacional per diferents països de la UE.

CL@VE 2.0 és la principal solució de govern electrònic espanyola utilitzada pels serveis electrònics públics locals, regionals i nacionals per a autenticar als ciutadans d'acord amb les noves interfícies i requisits. Els socis ja estan connectats a una versió anterior de la plataforma CL@VE que no està vinculada al node eIDAS.

En aquest sentit, eID4Spain20 se centra en la connexió al node eIDAS espanyol a través de CL@VE 2.0, en línia amb el Reglament eIDAS, dels serveis electrònics públics prestats per l’Ajuntament de Torrent, l'Ajuntament d’Alcobendas i la Diputació d'Ourense. Les entitats participen en la iniciativa amb la coordinació de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC).

D'aquesta manera, l'acció facilitarà l'accés a aquests serveis a la ciutadania i empreses de la UE que utilitzen la seua identificació electrònica nacional, de manera que es garantisca la mobilitat transfronterera i el suport i reforç del mercat únic digital.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d’IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.