Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

EUROLogin-19 Action: New cross-borded authentication in European cloud platforms according to the eIDAS Regulation

  • 13 de maig de 2019
Image de la noticia

L'objectiu del projecte EUROLogin19 és crear un únic ecosistema digital europeu basat en la regulació eIDAS que permeta integrar diferents proveïdors d'autenticació digital en una mateixa plataforma.

Les cinc entitats proveïdores de serveis de confiança (Trust Service Providers, TSP) que participen en el consorci connectaran les seues plataformes als nodes eIDAS nacionals, permetent d'aquesta manera que els usuaris puguen autenticar-se digitalment en qualsevol estat membre i, per tant, reforçant els serveis electrònics que s'ofereixen als ciutadans.

La integració de la eID DSI en les plataformes de núvol incorporarà un mètode segur per a autenticar als usuaris de qualsevol estat membre en les transaccions que realitzen. A més, es garantirà també l'enviament de dades per l'emissor identificat, la recepció i l'accés en l'adreça de destinació i la precisió de la data i hora de l'enviament i l'accés.

Aquestes plataformes de núvol inclouen serveis electrònics públics i privats, fonamentalment relacionats amb l'eDelivery, l'eArchiving i les solucions d'eAdministració.

EUROLogin19 contribueix així a potenciar la implantació i l'ús de la identificació digital. D'aquesta manera, ciutadans i empreses podran accedir més fàcilment als serveis públics i privats transfronterers de la Unió Europea.

Consorci EUROLogin-19

El consorci EUROLogin-19 està compost per quatre TSP (Trust Service Providers) de Suècia, Alemanya, França i Espanya. La seua trajectòria, experiència i consolidació garanteixen la sostenibilitat del projecte a mitjà i llarg termini.

Les plataformes de núvol dels membres del consorci són utilitzades diàriament per un gran nombre d'entitats, tant del sector públic com del privat. La integració de la eIdentificació en aquestes plataformes promourà l'actualització i l'ús de la eID DSI entre les entitats i ciutadans europeus, augmentant el volum de les transaccions internacionals.