Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

FACe: Adaptant la Factura Electrònica Europea al format Español

  • 1 de novembre de 2017

La Universitat de València participa a través de l’IRTIC en un projecte de recerca finançat per la Comissió Europea per a compatibilitzar l'estàndard europeu de factura electrònica amb el format espanyol.

El passat mes de setembre va tenir lloc la reunió de llançament del projecte FACe: The core platform of the Spanish public authorities to process the European standard on electronic invoice (INEA/CEF/ICT/A2016/1330507) en les oficines del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública del carrer María de Molina, a Madrid. A la reunió van assistir tots els participants en el projecte: el propi Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, l'empresa Leading Management Technology SL, la Diputació de Ciudad Real, la Universitat de Múrcia, la Universitat de Saragossa (coordinador), INVINET – B2BROUTER, l'Ajuntament de Madrid i la Universitat de València.

El projecte FACe té com a objectiu promoure la integració de les factures electròniques que es generen en països de la Unió Europea amb el format que s'utilitza actualment a Espanya. La directiva 2014/55/UE estableix l'obligatorietat dels Estats Membres d'acceptar factures electròniques en els contractes públics, seguint la norma europea (CEN), abans del 27 de novembre de 2018. En l'actualitat, Espanya està utilitzant un format propi per a la factura electrònica (Facturae) que no és compatible completament amb el format europeu. Per tant, no és possible que les administracions espanyoles puguen acceptar factures electròniques de països de la UE directament sense modificar els seus sistemes informàtics.

FACe planteja la possibilitat de realitzar una traducció entre formats (de l'europeu a l'espanyol), aprofitant la plataforma centralitzada del MINAFP (FACE) per a la recepció de factures en format Facturae. Per a aconseguir aquest objectiu s'han de salvar les diferències semàntiques entre els continguts de tots dos formats, la qual cosa pot comportar una modificació de l'actual format Facturae.

La validació dels treballs realitzats en el projecte es farà a través d'un conjunt de proves que es duran a terme en els departaments de comptabilitat dels membres del projecte que participen com a usuaris, a saber, la Diputació de Ciudad Real, l'Ajuntament de Madrid i les 3 Universitats. El IRTIC participa com a assessor tecnològic de la UV per a definir els requisits i les proves funcionals que s'han de dur a terme, així com l’anàlisi dels resultats i l'elaboració de la documentació resultat de la participació en el projecte pilot.

S'espera aconseguir un grau molt elevat d'integració entre els formats de les factures electròniques, de manera que es puga aconseguir un pas directe al mercat en els pocs mesos següents a la finalització del projecte. D'aquesta manera, la Universitat de València serà una de les primeres administracions espanyoles que compliran la directiva europea i acceptaran factures de països membres de la UE.

Web site: http://euroface.unizar.es

Project FACe - The core platform of the Spanish public authorities to process the European standard on electronic invoice (INEA/CEF/ICT/A2016/1330507) is co-financed by the European Union's Connecting Europe Facility

La present publicació només reflecteix les opinions de l'autor. La Comissió Europea no és responsable de cap ús que poguera fer-se de la informació que conté.