Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

HaDEA destaca LOD-RoadTran18 com a exemple de serveis públics transfronterers digitals segurs i eficaços

  • 29 de maig de 2023
Image de la noticia

L'Agència Executiva Europea en els àmbits de la Salut i Digital (HaDEA) ha destacat el projecte LOD-RoadTran18 com a exemple de projectes implementats en el marc del Mecanisme Connectar Europa (CEF) Telecom i com a part del paper de l'organització en la implementació de projectes centrats en la digitalització i el desplegament de serveis públics digitals transfrontereres assegurances i eficaces en diferents àmbits. Així ho ha assenyalat amb motiu de l'anunci de la celebració de la Cimera de Govern Digital 2023 que va tindre lloc a Brussel·les la setmana passada.

LOD-RoadTran18 va donar suport a la reutilització de dades dinàmiques de trànsit rodat a la República Txeca i Espanya fent que les dades publicades foren localitzables, accessibles, interoperables i reutilitzables (FAIR) tant a través dels portals nacionals de dades obertes com del portal europeu de dades i, al seu torn, permetent la seua connexió amb qualsevol altra dada del mateix sector, o de diferent naturalesa, mitjançant Linked Dades obertes (LOD). Per tant, el projecte va contribuir al desplegament de l'Espai Únic Europeu de Transport i de la Infraestructura Digital de Serveis (DSI).

La iniciativa és una acció cofinançada per HaDEA i coordinada per la Universitat de València amb l'assistència tècnica de LMT Group. En la seua realització han participat la Direcció General de Trànsit, desideDatum Data Company S.L., ESAM Tecnologia S.L., la Universitat Politècnica de València, TamTam Research i la Universitat Tècnica Txeca de Praga.

Pots accedir a l'article de HaDEA a través d'aquest enllaç.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d’IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.