Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

ICELAND-INV18. Uptaking the EN eInvoicing by public authorities in ICELAND

  • 1 d’abril de 2019
Image de la noticia

El grup d'investigació LISITT coordina el projecte ICELAND-INV18, l'objectiu del qual és donar suport a 8 institucions públiques d'Islàndia en l'adaptació a l'estàndard europeu de factura digital (EN), regulada per la directiva 2014/55/EU. D'aquesta manera, les institucions podran rebre i processar eFactures segons l'estàndard europeu.

L’IRTIC, juntament amb LMT oferiran el suport tècnic a les huit administracions implicades que prepararan la seua ERP (Planificació de Recursos Empresarials, per les seues sigles en anglés) per a adaptar-se a l'estàndard EN i utilitzar els Punts d'Accés (AP per les seues sigles en anglés) d’eDelivery i els serveis de registre SMP per a permetre l'intercanvi transnacional de factures.

UNIMAZE- entitat proveïdora d'AP a Islàndia- establirà a més un sistema de validació central per a Islàndia. Aquest sistema de validació oferirà una eina web de confiança als proveïdors de serveis, a les entitats d'implementació d’ERP, a les empreses de programari i als contractistes que implementen l'EN per a permetre'ls validar factures segons l'estàndard EN.

Les huit institucions públiques que participen en el projecte es convertiran així en les promotores de l'ús de la infraestructura digital tant per a l’eDelivery com per a l’eInvoicing, entre les autoritats públiques islandeses.

Consorci ICELAND-INV18

La Universitat de València- Estudi General (UVEG) participa com a coordinador a través de l’IRTIC. Juntament amb Leading Management Technology (LMT) i UNIMAZE oferiran a les huit institucions islandeses el suport per a adaptar-se a l'estàndard europeu.

Les 8 institucions públiques que participen en l’ICELAND-INV18 són

Reykjavíkurborg (capital d’Islàndia),

Grímsnes og Grafningshreppur. (municipi)

Skeiða- og Gnúpverjahreppur (municipi)

Akureyrarkaupstað ur (ciutat)

Íslandspóstur ohf (correus islandés)

Félagsbústaðanar hf. (Reykjavík Social Housing)

Orkubú Vestfjarða ohf. (Energètica).

Orkuveita Reykjavíkur. (Energètica).

Pàgina oficial del projecte 

Web dels coordinadors islandesos

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.