Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

La iniciativa que connectarà els serveis de tres administracions públiques al node eIDAS espanyol finalitzarà al setembre

  • 13 de juliol de 2022
Image de la noticia

El consorci eID4Spain20, coordinat per l’IRTIC i el que participen tres administracions públiques espanyoles, ha rebut la confirmació de l'extensió del projecte per part de l'Agència Executiva Europea en els àmbits de la Salut i Digital (HaDEA), per la qual cosa conclourà a la fi de setembre. La iniciativa se centra en la connexió dels serveis electrònics públics prestats per aquestes administracions al node eIDAS espanyol a través de CL@VE 2.0 en línia amb el Reglament eIDAS.

L’Ajuntament de Torrent, l'Ajuntament d’Alcobendas i la Diputació d'Orense participen en la iniciativa amb la coordinació de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC). HaDEA cofinança la iniciativa a través del programa CEF Telecom.

D'aquesta manera, l'acció facilitarà l'accés a aquests serveis a la ciutadania i empreses de la UE que utilitzen la seua identificació electrònica nacional, de manera que es garantisca la mobilitat transfronterera i el suport i reforç del mercat únic digital.

El projecte eID4Spain2020 adaptarà les solucions dels participants per a connectar-se a CL@VE 2.0, la principal solució de govern electrònic espanyola utilitzada pels serveis electrònics públics locals, regionals i nacionals per a autenticar als ciutadans d'acord amb les noves interfícies i requisits. Els socis ja estan connectats a una versió anterior de la plataforma CL@VE que no està vinculada al node eIDAS.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.