Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

L’IRTIC desenvolupa una aplicació per a avaluar el risc en la protecció de dades de les empreses

  • 17 de maig de 2021
Image de la noticia

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València ha desenvolupat l'aplicació AIPD (Avaluació d’Impacte relativa a la Protecció de Dades) per a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). Aquesta eina assistirà a les empreses en les seues autoavaluacions referents al tractament de dades de les persones i assegurarà que el processament d'aquesta informació sensible no vulnere els seus drets.

AIPD consisteix en una aplicació d'escriptori multiplataforma (Windows, Linux, Mac) proveïda amb un formulari que ajuda a definir el tractament de les dades que l'empresa o els seus representants legals durà a terme. L'eina permet generar un document d'Avaluació d'Impacte que s'ajusta a la normativa actual en protecció de dades.

D'aquesta manera, contribueix a la presa de decisions en relació amb la normativa de protecció de dades, l'anàlisi dels riscos i les mesures que els previnguen. Es pot descarregar des de la web de l’APDCAT i, a continuació, instal·lar-la en l'ordinador.

La normativa de protecció de dades obliga les empreses a realitzar l'autoavaluació dels riscos lligats al processament de dades de les persones. En aquest sentit, l'aplicació dóna suport a les companyies en la creació d'un informe que els facilitarà aquesta comesa i del qual disposaran en cas de ser necessari.

Enllaç l’aplicació