Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

L'IRTIC participa en la creació d'un repositori d'historials dosimètrics anonimitzats

  • 29 de gener de 2020
Image de la noticia

L'IRTIC participa al costat del Centre Nacional de Dosimetria (CND) en el projecte CREHIDA, orientat a la creació d'un repositori anonimitzat d'historials dosimètrics de treballadors exposats. L'actuació té com a principals objectius el desenvolupament i manteniment del repositori, la seua integració en una plataforma informàtica avançada, així com l'impuls i seguiment d'estudis científics en matèria de protecció radiològica basats en les dades compartides.

El Laboratori Integrat de Sistemes Intel·ligents i Tecnologies de la Informació de Trànsit (LISITT) de l'IRTIC participa en la consultoria i desenvolupament tècnic del projecte CREHIDA, una acció del Centre Nacional de Dosimetria (CND) que té com a objectiu la creació i manteniment d'un repositori normalitzat i anonimitzat, que compartisca els historials dosimètrics de treballadors exposats recopilats pel CND en els seus més de 40 anys d'història. L'IRTIC treballarà, durant aquesta col·laboració de quatre anys, en el desenvolupament d'aquesta nova plataforma, que serà d'accés obert a la comunitat científica dins del camp d'investigació en matèria de protecció radiològica.

Els investigadors Juan José Martínez i Ramón Cirilo, del LISITT, conduiran les actuacions de l'IRTIC. La coordinació del projecte serà duta a terme per l'investigador del CND Joan V. Catret, en estreta col·laboració amb l'expert en Radiofísica hospitalària i responsable de l'Àrea de Càlcul del CND, Dr. Jorge Vilar.

La creació del repositori inclourà la seua integració en una plataforma informàtica avançada que oferirà l'accés obert a les dades, emprant tecnologies innovadores. Entre els objectius també es contempla l'impuls i seguiment d'estudis científics, orientats a millorar la seguretat del treballador exposat, així com l'estimulació de la publicació dels seus resultats, posant en valor el treball dels investigadors, del repositori i de la present col·laboració.