Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Participants d'EURINV19 arriben a la fase d'interoperabilitat de la iniciativa

  • 4 de març de 2021
Image de la noticia

Participants d'EURINV19 han iniciat la fase de proves d'interoperabilitat del projecte. Diversos d’ells ja han intercanviat amb èxit factures electròniques ajustades a l'estàndard europeu de facturació electrònica (EN) amb altres membres del consorci, per la qual cosa la iniciativa està un pas més prop de la seua finalització.

El projecte EURINV19 se centra en actualitzar les plataformes de facturació electrònica de 5 proveïdors d'Intercanvi Electrònic de Documents (EDI) per a ser compatibles amb les sintaxis requerides (UBL i CII) de l'EN. A més, també busca implementar solucions de facturació electrònica conformes amb EN per a 4 usuaris finals (entitats públiques i privades).

Després de superar les proves de conformitat de facturació electrònica CEF, part dels participants estan llestos per a realitzar les proves d'interoperabilitat del consorci per a transaccions transfrontereres. El procés de validació d'aquesta última tasca consisteix a comprovar que els diferents punts d'accés del consorci han intercanviat i processat correctament les factures electròniques.

La Comisió Europea financia aquesta iniciativa a través del programa CEF Telecom (acció número 2019‐EU‐IA‐0037). Universitat de València, LMT Group, Elcom, SATA, Trinity College, NetEDI, Generix Group France, Crediflow, Qvalia, Transalis, Easy Systems, Tatra Billing, Carrefour France i Althea participen en el projecte.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.