Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

El projecte eID4Spain connecta amb èxit els serveis públics de quatre administracions espanyoles

  • 21 de febrer de 2020
Image de la noticia

El Projecte Europeu «eID4Spain: Connecting Regional and Local Administrations to Spanish eIDAS Node» (INEA/CEF/ICT/A2018/1633095), cofinançat per la Unió Europea mitjançant la línia pressupostària CEF (Connecting Europe Facility), ha conclòs amb èxit. La iniciativa ha connectat els serveis electrònics públics de quatre administracions espanyoles locals i regionals (Junta d'Extremadura, Diputación de Ciudad Real, Diputació de València i Ajuntament de Rivas Vaciamadrid) al node eIDAS espanyol, via Cl@ve 2.0, per a l'habilitació de l'autenticació transfronterera complint amb el Reglament eIDAS.

Coordinat per la Universitat de València a través de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC), el projecte ha comptat amb la participació de Leading Management Technology S. L., Universidad Carlos III de Madrid, Junta de Extremadura, Diputación Provincial de Ciudad Real, Diputació de València, Guadaltel S.A. i l'Ajuntament de Rivas Vaciamadrid.

L'acció ajudarà a Espanya a complir els requisits del Reglament eIDAS i facilitarà l'accés als serveis públics electrònics espanyols a tots els ciutadans i empreses de la UE que utilitzen el seu DNI electrònic nacional, la qual cosa garantirà la mobilitat transfronterera i secundarà i reforçarà el mercat únic digital. Amb la finalització de la iniciativa, els serveis electrònics oferits per les quatre entitats públiques estaran disponibles a l'entorn de producció per a autenticació transfronterera (via eIDAS).

Gràcies a aquesta acció, els ciutadans europeus que desitgen realitzar tràmits a través dels portals de l'administració electrònica de les administracions que han participat en el projecte, podran identificar-se de manera digital amb els seus certificats emesos als seus països d'origen. Els portals locals podran autenticar la identitat dels ciutadans usant els nodes eIDAS en origen i donaran validesa local a la seua identitat personal.

Web del projecte.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.