University of Valencia logo Logo Permanent Training and Educational Innovation Service (SFPIE) Logo del portal

1º Encuentro intergeneracional e interdisciplinar de la Universitat de València "La experiencia es un grado"

  • April 24th, 2023
Image de la noticia

Viernes 28 de abril de 9,00 a 14,30h

Centre Cultural La Nau de la Universitat de València

PROGRAMA

Con motivo del 29 de abril, “Día Europeo de la Solidaridad Intergeneracional”, os invitamos a participar en la jornada que tendrá lugar en el Centro Cultural La Nau - Universidad de València el día 28 de abril de 2023.

Se trata de un encuentro intergeneracional, e interdisciplinar, entre alumnos y alumnas de todos los itinerarios del programa de La Nau Gran, y los alumnos y alumnas de las titulaciones de Grados vinculados a estos itinerarios.

En él se tratarán temas sensibles y de actualidad, para ambas generaciones, a través del hilo conductor de los “Objetivos de Desarrollo Sostenible” (ODS) los cuales forman parte de la Agenda 2030 para el Desarrollo Sostenible de la Organización de las Naciones Unidas (ONU).

https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/objetivos-de-desarrollo-sostenible/

Para ello se habilitarán espacios para la reflexión, el debate, así como el intercambio de visiones y vivencias.

La iniciativa constituye un Proyecto de Innovación Educativa de la Universidad de Valencia, dirigido por la profesora del departamento de Geografía Maria Pilar Peñarrubia, y cuenta con el apoyo del Servei de

Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE), el programa de La Nau Gran, gestionado por el Servei de Cultura Universitària del Vicerectorat de Cultura i Societat, y el apoyo del Plan de Innovación de Centro de la Facultad de Geografía e Historia.

Este tiene por finalidad que, a través de la interacción presencial intergeneracional, se flexibilice el proceso de aprendizaje y se asimilen, con mayor fuerza, contenidos y conceptos a partir de su exposición, discusión y el empleo de vivencias y experiencias en primera persona como recurso didáctico.

A esta jornada le preceden dos exitosas experiencias en la misma línea: una en mayo de 2022, el seno del departamento de Geografía, con un total de 45 alumnos y alumnas de 2º de grado de la titulación de Geografía y Medio ambiente y de Nau Gran del itinerario de Societat i territori; y otra el pasado 16 de diciembre en el que la Facultad de Geografía e Historia acogió a un total de 200 personas entre alumnos y alumnas de sus Grados y de sus itinerarios de Nau Gran y la incorporación del alumnado de bachiller del IES de Patraix, en la Jornada titulada “Los ODS desde la mirada intergeneracional”.

Tal y como puede apreciarse en el video, los resultados de ambas experiencias han sido realmente magníficos en cuanto al aprendizaje de contenidos, crecimiento personal y desarrollo emocional para todas las generaciones.

https://www.youtube.com/watch?v=R5ttRgn31cQ

Puedes inscribirte, si no se completa antes el aforo, hasta el 24 de abril de 2023 en el siguiente enlace:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNXPEznI_iWzXfDH8XHsu3zEqRubAhfj6w61enUK6fSTx0qw/viewform

Si estáis interesados en participar os podéis poner en contacto con la profesora Pilar Peñarrubia, responsable del proyecto de innovación docente por mail pilar.penarrubia@uv.es

Amb motiu del 29 d'abril, “Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional”, us convidem a participar en la jornada que tindrà lloc en el Centre Cultural La *Nau - Universitat de València el dia 28 d'abril de 2023.

Es tracta d'una trobada intergeneracional, i interdisciplinària, entre alumnes i alumnes de tots els itineraris del programa de La Nau Gran, i els alumnes i alumnes de les titulacions de Graus vinculats a aquests itineraris.

En ell es tractaran temes sensibles i d'actualitat, per a totes dues generacions, a través del fil conductor dels “Objectius de Desenvolupament Sostenible” (ODS) els quals formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/objetivos-de-desarrollo-sostenible/

Per a això s'habilitaran espais per a la reflexió, el debat, així com l'intercanvi de visions i vivències.

La iniciativa constitueix un Projecte d'Innovació Educativa de la Universitat de València, dirigit per la professora del departament de Geografia Maria Pilar *Peñarrubia, i compta amb el suport del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE), el programa de La Nau Gran, gestionat pel Servei de Cultura Universitària del Vicerectorat de Cultura i Societat, i el suport del Pla d'Innovació de Centre de la Facultat de Geografia i Història.

Aquest té per finalitat que, a través de la interacció presencial intergeneracional, es flexibilitze el procés d'aprenentatge i s'assimilen, amb major força, continguts i conceptes a partir de la seua exposició, discussió i l'ús de vivències i experiències en primera persona com a recurs didàctic.

A aquesta jornada li precedeixen dues reeixides experiències en la mateixa línia: una al maig de 2022, el si del departament de Geografia, amb un total de 45 alumnes i alumnes de 2n de grau de la titulació de Geografia i Medi ambient i de Nau Gran de l'itinerari de Societat i territori; i una altra el passat 16 de desembre en el qual la Facultat de Geografia i Història va acollir a un total de 200 persones entre alumnes i alumnes dels seus Graus i dels seus itineraris de Nau Gran i la incorporació de l'alumnat de batxiller de l'IES de Patraix, en la Jornada titulada “Els ODS des de la mirada intergeneracional”.

Tal com pot apreciar-se en el vídeo, els resultats de totes dues experiències han sigut realment magnífics quant a l'aprenentatge de continguts, creixement personal i desenvolupament emocional per a totes les generacions.

https://www.youtube.com/watch?v=r5ttrgn31cq

Pots inscriure't, si no es completa abans l'aforament, fins al 24 d'abril de 2023 en el següent enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlscnxpezni_iwzxfdh8xhsu3zeqrubahfj6w61enuk6fstx0qw/viewform

Si esteu interessats a participar us podeu posar en contacte amb la professora Pilar Peñarrubia, responsable del projecte d'innovació docent per mail pilar.penarrubia@uv.es