Target
PAS, PDI
Method of impartition
Online asynchronous
Language
Spanish
Total duration
15
Presential duration
0
Synchronous online duration
0
Asynchronous online duration
15
Program
Continuing education
Training modality
Course
Academic course
2023-2024
Edition
01
Training plan year
2024
Start date of the course
08/05/2024
End date of the course
22/05/2024
Registration start date
28/02/2024
Registration end date
13/03/2024
Professional profile of the recipients
Personal del Servei d’Informàtica de la Universitat de València de tots els grups i escales.
Selection criteria
Es seleccionaran les persones participants d'acord amb els criteris següents:
- Per a aquells cursos que tinguen requisits específics, s’ha de comprovar que efectivament les persones sol·licitants els reuneixen.
- S’atorgarà preferència a les peticions d'aquelles persones sol·licitants que no hagen realitzat cursos de característiques semblants en els últims tres anys.
- Així mateix, s’atorgarà preferència a aquells que no hagen realitzat cursos de formació en els últims tres anys.
- En cas d'empat entre sol·licitants en aplicació dels anteriors criteris, caldrà ajustar-se al rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds (dia i hora de presentació)
Organizing UV structure
Training objectives
L'objectiu del curs és assumir uns coneixements bàsics sobre ciberseguretat i saber com previndre i actuar en relació amb això, així com conéixer les obligacions i procediments sobre seguretat de la informació a l'entorn de la Universitat de València.
La conscienciació, el sentit comú i les bones pràctiques són les millors defenses per a previndre i detectar contratemps en la utilització de sistemes de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
Contents
- Unitat 1. Introducció a la ciberseguretat
- Unitat 2. Seguretat de la informació. Malware, xifrat d'informació, còpies de seguretat i esborrament segur
- Unitat 3. Seguretat en el correu electrònic
- Unitat 4. Protecció de la identitat digital. Dispositius mòbils, xarxes socials, contrasenyes segures i xarxes wifi públiques obertes
- Unitat 5. Navegació segura
- Unitat 6. Seguretat de la informació a la Universitat de València
Competencies to be developed
- Conéixer les principals amenaces a la seguretat de la informació i el seu origen.
- Conéixer en el marc de la Universitat de València, l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS); la documentació associada a la seguretat de la informació i; les obligacions i recomanacions de seguretat.
- Aprofundir en la seguretat de la informació i els seus riscos centrat en l'estudi del malware i els seus diferents tipus. En què és el phishing, els seus mètodes d'atac, tipus i impacte i la seua variant whaling. En la navegació segura coneixent els seus principals elements, informació a la qual accedix i atacs.
- Aprendre bones pràctiques per a la seguretat de la informació, en l'ús del correu electrònic, en dispositius mòbils, en xarxes socials, per a una navegació segura
- Saber com realitzar xifratges d'informació, còpies de seguretat i esborrament segur. Crear contrasenyes segures i les implicacions de connectarnos a xarxes wifi públiques obertes. Descarregar i instal·lar programes de manera segura.
Criteria and procedure for evaluation of the activity
- Prova tipus test en finalitzar cada unitat.
- Prova tipus test global de totes les unitats.
L'alumnat ha de superar cadascuna de les proves amb almenys un 50% d'encerts. El nombre d'intents permesos serà il·limitat i el mètode de qualificació serà l'intent amb nota més alta.