University of Valencia logo Logo Permanent Training and Educational Innovation Service (SFPIE) Logo del portal

Mètodes d'extracció i detecció de productes naturals d'origen vegetal

Target PAS
Method of impartition Presential
Language Spanish
Total duration 15
Presential duration 15
Program Continuing education
Training modality Course
Academic course 2024-2025
Edition 01
Training plan year 2025
Start date of the course 09/06/2025
End date of the course 12/06/2025
Registration start date 24/03/2025
Registration end date 04/04/2025
Sessions
Session Start date and time End date and time Aula Location
1 09/06/2025 09:30 09/06/2025 13:30 laboratorio 9-10 Faculty of Pharmacy and Food Sciences
2 10/06/2025 09:30 10/06/2025 13:30 laboratorio 9-10 Faculty of Pharmacy and Food Sciences
3 11/06/2025 09:30 11/06/2025 09:30 laboratorio 9-10 Faculty of Pharmacy and Food Sciences
4 12/06/2025 09:30 12/06/2025 12:30 laboratorio 9-10 Faculty of Pharmacy and Food Sciences
Professional profile of the recipients
PAS de laboratorio (Técnicos medios y técnicos básicos ) Es recomendable tener conocimientos de botánica, química orgánica, técnicas analíticas, técnicas instrumentales
Selection criteria

Es seleccionaran les persones participants d'acord amb els criteris següents: • Per a aquells cursos que tinguen requisits específics, s’ha de comprovar que efectivament les persones sol·licitants els reuneixen. • S’atorgarà preferència a les peticions d'aquelles persones sol·licitants que no hagen realitzat cursos de característiques semblants en els últims tres anys. • Així mateix, s’atorgarà preferència a aquells que no hagen realitzat cursos de formació en els últims tres anys. • En cas d'empat entre sol·licitants en aplicació dels anteriors criteris, caldrà ajustar-se al rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds (dia i hora de presentació)

UV Faculty
  • Cabedo Escrig, Nuria
  • PDI-Titular d'Universitat
Ver ficha
  • Giner Pons, Rosa Maria
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Secretari/a de Departament
Ver ficha
Training objectives

1. Manejar amb precisió i seguretat reactius, dissolvents, material i equips de laboratori.
2.- Conèixer els principals mètodes d'extracció i purificació per a l'aïllament dels principis actius d'una droga vegetal.
3. Desenvolupar mètodes de detecció i anàlisi de metabòlits d'origen vegetal.
4. Conèixer les bases i etapes del control analític de drogues vegetals.

Contents

1. Estudi per microscòpia d'elements característics en la identificació de drogues vegetals
2. Tècniques d'extracció de plantes medicinals: extracció sòlid/líquid, destil·lació,..
3. Purificació líquid/líquid
4. Detecció de grups fitoquímics mitjançant reaccions de caracterització
5. Anàlisi per cromatografia en capa fina (CCF)

Competencies to be developed

1) Manejar amb precisió i seguretat productes, material i equips de laboratori
2) Identificar, obtenir i analitzar matèries primeres d'interès en el desenvolupament de medicaments a base de plantes medicinals
3) Conèixer les bases i etapes del control analític de drogues vegetals
4) Adquirir la capacitat per a desenvolupar mètodes d'extracció i purificació dels principis actius d'una droga, així com saber aplicar les tècniques d'identificació mitjançant CCF (Cromatografia en capa fina)

Criteria and procedure for evaluation of the activity

Es realitzarà una avaluació continuada de la participació i habilitats desenvolupades al llarg de la realització del curs.
Assistència, com a mínim, al 85% dels hores presencials i fer les tasques obligatòries fixades
en el programa o encarregades per el/la tutor/a o professor/a

Inscription