University of Valencia logo Logo Master's Degree in Archeology Logo del portal

Excavació Arqueològica La Cova de les Cendres (Teulada-Moraira, Alacant)

Cartell de l'excavació

S'obri el termini per a participar en la campanya d'excavació 2016 en el jaciment arqueològic de la Cova dels Cendres (Teulada-Moraira, Alacant) . La campanya es desenrotllarà durant el mes de Setembre i la primera quinzena d'Octubre, i es podran fer estades completes o quinzenals.

22 april 2016

S'obri el termini per a participar en la campanya d'excavació 2016 en el jaciment arqueològic de la Cova dels Cendres (Teulada-Moraira, Alacant) . La campanya es desenrotllarà durant el mes de Setembre i la primera quinzena d' Octubre, amb estades completes o quinzenals. Se'n va a treballar sobre els nivells magdalenians i gravetienses de la seqüència. Si t'interessa la Prehistòria i vols conèixer de prop l'activitat de camp i laboratori d'una excavació contacta amb nosaltres. És una oportunitat per a aprendre i gaudir de l'Arqueologia.

Qui pot participar?

Pot participar qualsevol persona que vulga viure l’experiència, encara que es recomana  que participen persones que tinguen alguna vinculació amb la història o l'arqueologia pels seus estudis. Animem a que participen tant a estudiants del Grau d'Història i del Màster d'Arqueologia que no hagin tingut encara contacte amb el treball de camp arqueològic, com a persones amb experiència.

Quin és l’objectiu de l’activitat?

Els objectius de la campanya d'excavació són varis. Per a l'equip directiu l'objectiu és poder avançar en els nivells gravetienses del jaciment i conèixer si existeixen nivells anteriors (Auriñacienses o del Paleolític Mitjà), i ampliar les dades sobre els nivells magdalenienses per tractar-se d'un dels jaciments amb major riquesa en aquest període. La finalitat en relació als participants és que posen en pràctica els coneixements teòrics adquirits durant els seus estudis i que tinguen la possibilitat de conèixer com funciona una excavació i la seua metodologia, que sàpiguen diferenciar materials arqueològics (indústria lítica i òssia, fauna, peixos, aus, etc.) i que col·laboren amb un projecte de recerca, per si després volen continuar amb alguna de les línies de treball que existeixen en el Departament.

Que es farà a l’activitat?

Per aquest motiu es porta a terme una campanya d'excavació d'un mes i mig, en la qual es compagina treball de camp amb el de laboratori. Durant el treball de camp es realitza una excavació sistemàtica en dues superfícies de la cova, els materials importants se situen amb l'ajuda d'un topògraf i es registren en una base de dades. D'altra banda el sediment que s'extreu és sedàs amb aigua i posteriorment separat. Alguns dies es dedicaran al treball de laboratori que consisteix en el processament del material extret en l'excavació. Per a això es renta i se separen els sediments segons el tipus de material.

L’activitat inclou transport, allotjament i manutenció. Anima’t i acosta’t al paleolític!

Fes clic ací per a més informació.