Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Blog

 • Cepa romana

  Descobreixen un cep d'ancora romà a pocs metres de la costa de Cullera

  23 de de maig de 2016

  Un grup d'afeccionats a la pesca subaqüàtica han descobert un cep d'ancora romà localitzat enfront de la costa nord del terme de Cullera i a uns 26 metres de profunditat. El derelicte, que compta amb més de 2.000 anys d'antiguitat i un gran valor arqueològic serà extret de l'aigua divendres que ve 27 de maig

 • Troben cases romanes sota la Catedral de València durant les obres d'ampliació del seu Museu

  12 de de maig de 2016

  Les excavacions realitzades en la part inferior de la Catedral de València durant les obres, que pretenen dur a terme la restauració i l'ampliació del seu Museu, han permès descobrir, a tres metres de profunditat, restes d'un carrer romà i d'almenys tres cases que daten dels segles I i II. Tal fet repercuteix en la possibilitat que pròximament puguen ser travessades en un trajecte que estarà il·luminat una vegada tinga lloc la inauguració del centre museístic, així ho ha dit el Arquebisbat en un comunicat.

 • Museu Almoina

  Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del Carrer El Salvador

  19 de d’abril de 2016

  Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del carrer El Salvador, just darrere de l'edifici de grups parlamentaris, a uns metres de l'hemicicle del Palau dels Borja, a València.