Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Facultat Geografia i Història

Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del Carrer El Salvador

Museu Almoina

Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del carrer El Salvador, just darrere de l'edifici de grups parlamentaris, a uns metres de l'hemicicle del Palau dels Borja, a València.

19 de d’abril de 2016

Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del carrer El Salvador, just darrere de l'edifici de grups parlamentaris, a uns metres de l'hemicicle del Palau dels Borja, a València. L'objectiu del govern és solucionar un problema que ha estat arrossegat al llarg de la història. La degradació d'aquest espai, situat al centre històric de la ciutat, ha provocat, en repetides ocasions, problemes entre el veïnat.

Davant tal tesitura, la Càmera considera necessari dur a terme un projecte de restauració del solar a la Direcció general de Patrimoni. La parcel·la és propietat de la Generalitat, però el seu ús està cedit a la Càmera. El projecte original, que va tenir lloc en els anys 90, recollia la construcció d'una residència per al president dels Corts Valencianes, si bé, aquesta idea finalment mai s'ha dut a terme, i, a dia d'avui, es considera completament descartada.

Així mateix, la Generalitat, també ha rebutjat dur a terme gestions en el solar, per la qual cosa ha autoritzat a l'Ajuntament de València a portar a bon port el projecte, amb la finalitat de solucionar la situació actual. Les Corts es mostren partidàries d'obrir una plaça, encara que per això sigui necessari canviar l'ús del solar. Les veïnes, per la seua banda, requereixen d'una solució urgent, ja que consideren que el problema hauria d'haver-se resolt fa anys. L'Ajuntament ha dilatat la seua resolució, a causa que aquesta parcel·la forma part d'una trama urbana dins del disseny històric de la ciutat.

Va formar part de la Via Augusta

Les ruïnes tenen el seu origen en la mítica Via Augusta, que es troba al costat de la Via de la Plata i ambdues conformen les dues grans avingudes que es podien trobar a Hispània. Donada aquesta rellevància històrica, la intenció del president, Enric Morera, és “posar-la en valor”, convertir les ruïnes en visitables i, en definitiva, convertir aquestes ruïnes en un referent de la ciutat. A més, els continus problemes d'higiene, així com la despesa que comporten les reparacions de les tanques o les intervencions per acabar amb els rosegadors, han accelerat les negociacions. El projecte ha trobat la seva inspiració en el Museu de la Almoina, amb el qual comparteix importants similituds (pedres rectangulars, context històric…), encara que sense la construcció i el vidre que la cobreix.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies