Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Desmuntant Lara Croft. Dones, Arqueologia i Universitat

Cartell de l'activitat

“Desmuntant Lara Croft. Dones, Arqueologia i Universitat” és la monografia produïda per els companys d’Espiera la qual va ser publicada a SAGVUNTVM com a volum extra.

3 de de març de 2016

“Desmuntant Lara Croft. Dones, Arqueologia i Universitat” és la monografia produïda per les companyes d’Espiera la qual va ser publicada a SAGVUNTVM com a volum extra, i pretén fer una retrospectiva sobre el paper de les dones en el departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València des de els anys 30 fins l’actualitat.

El treball s’estructura en tres blocs principals. El primer d’ells és Les dones en el punt de mira que inclou una sèrie de publicacions sobre Arqueologia i gènere. Seguidament, el segon bloc és Un repàs a casa nostra que conta el recorregut històric del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València i el paper que les dones hi han jugat. El tercer bloc és I com que no tot és Acadèmia, un recull de reflexions entorn al paper de les arqueòlogues més enllà del àmbit acadèmic: als museus, a l’arqueologia de salvament, a les empreses d’Arqueologia.

A més, el treball compta amb una quantitat d’annexos ben interessants, com és el cas de les fitxes biogràfiques de les protagonistes d’aquest volum o una gran quantia de fotografies (moltes d’elles inèdites) que permeten fer un recorregut per la arqueologia valenciana des de principis del segle XX.

El treball compta amb la implicació de Margarita Díaz-Andreu, Mireia López-Bertrán, Consuelo Mata, Carmen Aranegui, Paula Jardón, Begonya Soler, Paloma Berrocal i Helena Bonet, autores d’una bona part dels articles inclosos a la monografia; el Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (SeDi) de la Universitat de València, que va concedir l’ajuda econòmica necessària per a la realització; la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, per la informació i les imatges proporcionades; i tot el personal del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València, per la seua dedicació.

Aquesta monografia es fruït de l’activitat realitzada en 2012 per Espiera “ Desmuntant Lara Croft. Dones, Arqueologia i Universitat” la qual va comptar amb exposició fotogràfica, un documental i una sèrie de conferències.

Etiquetes UV , Arqueologia , Documentals , Espiera
Publicat per: Joel Bosch Forés