Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Lezuza acull un rellevant congrés internacional d'arqueologia

Libisosa, de Mapas España, en Lezuza

La localitat de Lezuza, en Albacete, acollirà l'abril vinent, entre els dies 22 i 24, el destacat congrés internacional d'arqueologia “Cultura Material Romana en la Hispània Republicana. Contextos privilegiats i estat de la qüestió”. L'esdeveniment se celebrarà al Centre Soci-Cultural Agripina, seu de la col·lecció museogràfica del jaciment arqueològic de Libisosa.

1 de de març de 2016

La localitat de Lezuza, en Albacete, acollirà l'abril vinent, entre els dies 22 i 24, el destacat congrés internacional d'arqueologia “Cultura Material Romana en la Hispània Republicana. Contextos privilegiats i estat de la qüestió”. L'esdeveniment se celebrarà al Centre Soci-Cultural Agripina, seu de la col·lecció museogràfica del jaciment arqueològic de Libisosa i estarà dirigit per Héctor Uroz de la Universitat d'Alacant i el Projecte Libisosa, al costat d'Albert Ribera, cap del Servei Municipal d'Arqueologia de l'Ajuntament de València.


El congrés compta amb un ampli programa que abasta un total de 23 ponències i 25 pòsters immersos en tres jornades el final de les quals tindrà lloc el diumenge 24 d'abril amb una visita guiada al jaciment de Libisosa i el seu conjunt material romà republicà. En concret, la inauguració de l'esdeveniment està prevista pel 22 d'abril, jornada que comptarà amb les ponències de científics d'Itàlia, Espanya i Portugal, on s'oferiran interessants conferències referides al context històric i cultural de la Hispània romana i per al dissabte 23 d'abril, científics de França, Itàlia i Espanya exposaran els utensilis més característics de la vida diària així com la utilització de la moneda i fins i tot l'armamentística romana en la Hispània republicana.


El congrés conta tant amb el suport institucional, com a organitzadors i patrocinadors, dels ajuntaments de Lezuza i València, la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, la Diputació d'Albacete, l'Institut d'Estudis Albacetenses, la Universitat d'Alacant i Globalcaja.


Els interessats han d'enviar una sol·licitud amb les seues dades personals i situació acadèmica al correu congreso.cmrhr@gmial.com, l'entrada és gratuïta prèvia inscripció anteriorment citada. La matrícula inclou certificat d'assistència i servei de desplaçament des dels hotels de la zona. A més, té reconegudes 20 hores lectives per l'HISSI de la Universitat d'Alacant.