Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Màster en Arqueologia, Què deus saber abans de cursar-ho?

Investigadora al laboratori
Un màster en Arqueologia sempre sona com alguna cosa interessant, però què és l'Arqueologia realment i per què interessa a un estudiant?
 

18 de de desembre de 2015

Continuar els estudis realitzant un màster és una opció que cada vegada escullen més estudiants degut a que permet l'ampliació de coneixements, a més de la professionalització i l'especialització en un àmbit més concret i delimitat que es pot triar en funció dels interessos personals. El màster en arqueologia suscita atracció en qualsevol persona interessada per la història, l'evolució i la societat, com és el cas dels estudiants que ja han rebut una prèvia formació en l'àrea de les disciplines humanes i socials com història de l'art, geografia o antropologia.

Què necessites saber abans d'estudiar un Màster en Arqueologia?

L'arqueologia és una disciplina que compta entre els seus objectius investigar i comprendre els canvis socials i l'evolució de les societats humanes, a partir de restes materials distribuïdes a l'espai i conservades amb el pas del temps. Els alumnes interessats en continuar els seus estudis en aquesta àrea deuen tenir en compte alguns aspectes:

1. Hem d'assegurar-nos que aquest màster està reconegut per una Universitat i que compta amb un pla d'estudis pautat i actualitzat. També hem d'interessar-nos pels anys que el màster porta impartint-se, per si han canviat les seves assignatures, han actualitzat les seves instal·lacions o els seus docents i els procesos de acreditació i evaluació als que han segut sotmesos.

2. Aquest pla d'estudis ha de comptar amb assignatures pràctiques i teòriques i pràctiques en laboratoris, empreses i jaciments reals. És el cas d'assignatures com conservació i difusió del patrimoni arqueològic, sistemes de classificació, sistemes de prospecció i excavació o novetats i tendències en l'arqueologia de recerca i de gestió. Aquests continguts estan orientats a oferir una formació especialitzada permitint també una formació invetsigadora que permet l'acces al DoctoratAquests estudis estan centrats en l'especialització de qui els cursa, al que se li obren les portes de la investigació científica gràcies a aquests coneixements específics.

3. Conèixer qui imparteix les classes i quines entitats col·laboren en el pla d'estudis. Si el màster compta amb professors de reconegut prestigi en el camp, aquests estudis poden resultar molt més beneficiosos i ens poden obrir les portes al món laboral, ja sigui pels coneixements obtinguts o per la realització de pràctiques.

4. Tenir en compte les instal·lacions del màster. El lloc de treball i recerca és importantíssim a l'hora de triar estudiar un màster determinat, ja que comptar amb unes instal·lacions modernes i capdavanteres des del punt de vista tecnològic poden ser un plus per al nostre futur.

5. Assistència tutorial: és vital que els teus dubtes siguin escoltats i que tinguis el suport dels professors durant l'any que realitzes el màster. Tenir accés a una bona assistència tutorial pot servir-te de gran ajuda i sens dubte farà que els teus estudis siguin molt més senzills.

6. Col·laboració del pla d'estudis amb seminaris, excavacions, conferències i congressos relacionats. Que dins de les assignatures es fomentin les activitats de formació complementària, la qual cosa és una genial forma d'especialitzar-te i conèixer els aspectes més pràctics del tema. 

7. Possibilitat de continuar amb un Doctorat. Si el pla d'estudis del màster està encaminat a continuar amb la investigació docent pots seguir formant-te a través d'un Doctorat en Arqueologia, una via que no has de descartar per poder arribar al cap alt de la professió.

La Universitat de València sap que quan parlem d'arqueologia, parlem d'un terreny professional molt especialitzat que reclama una exigent preparació i una adequada formació per fer front al panorama actual en el qual es mou l'arqueologia, per això el Màster en Arqueologia compta amb tots i cadascun d'aquests aspectes. Si vols més informació pot fer clic aquí.